Hier zal ik het nieuws en de wijzigingen ten opzichte van deze website vermelden. In principe moet de site compleet zijn, maar soms verandert er iets of wordt er iets toegevoegd.

Je kunt het nieuws ook vinden op de Facebook pagina Autolyse Nederland, die je kunt volgen of bevrienden.


In De Zandbak

Nieuwe Weblog: In De Zandbak
Een persoonlijke beleving en beschrijving van hoe het is om te leven in een wereld wanneer er geen wereld is, of anders gezegd, hoe een menselijk volwassene het leven ervaart in een wereld vol menselijke kinderen.

In principe wordt er elke dag een tekst geschreven, dus als het je interesseert, kom dan geregeld even spelen "In De Zandbak".


18-02-2018
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"WAT MAAKT HET UIT?"
"Een vraag die mij best wel vaak wordt gesteld is: “Wat maakt het uit of ik wel of niet geloof dat dit leven, deze realiteit, waar of niet waar is?” En soms komt deze vraag in de volgende variatie: “Wat maakt het uit of ik wel of niet geloof dat ik wel of niet dit lichaam en dit personage ben?” Het lijkt me wel een idee om te kijken of ik die vraag hier kan beantwoorden."

14-02-2018
Dank je wel!
M.A.C. Ruygers
Heel erg bedankt voor je donatie.

13-02-2018
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"IETS OF NIETS DOEN"
"Alles wat je doet heeft als enig doel te bewijzen dat jij hier nu werkelijk bent. Dat het niet waar is dat je hier bent, doet er niet toe, omdat, zolang je hier schijnbaar bent, jij niet niets kunt doen en alleen bezig kunt zijn met bewijzen dat je hier bent; ook al is dat niet waar. Zelfs wanneer je niets doet doe je iets, namelijk “niets”. Er is geen uitweg, je bent letterlijk “fucked!” tot het moment waarop je lichaam schijnbaar sterft."

27-01-2018
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"ALLES BEGINT EN EINDIGT MET JOUZELF"
"Er is niemand anders dan jijzelf en het verhaal van ‘leven op aarde in een universum’ eindigt wanneer jijzelf de laatste adem uitblaast; ook al zal jijzelf dat moment niet werkelijk meemaken. Je geboorte is je verteld door anderen die schijnbaar al langer leven dan jijzelf, en dat je sterft heb je aangenomen, aangezien er schijnbaar mensen om je heen sterven. In werkelijkheid was er niets voor jou en zal er na jou niets zijn."

24-01-2018
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"ER IS GEEN WERELD"
"Het probleem met verlichting, bevrijding, ontwaken, of hoe je die staat (die geen staat is) ook maar wilt beschrijven, is het geloof een ‘ding’ te zijn (het lichaam) dat iets mist. Het probleem met de zoektocht naar dat schijnbare ‘gemis’ is dat iedereen al verlicht, vrij of wakker is. Dat wat je zoekt ben je al, dus waarnaar ben je dan nog op zoek?"

18-01-2018
Gratis E-boek serie "Snips' Autolyse"!
De gehele weblog als PDF bestand!
De teksten van de weblog "Autolyse" zijn omgezet naar PDF bestand om gelezen te kunnen worden als een E-boek.

De serie bestaat uit 12 delen en is te downloaden middels deze link: www.autolyse.nl/ebook.

09-01-2018
Dank je wel!
Marije de B.
Heel erg bedankt voor je donatie, ik zal zorgen dat het goed besteed wordt.

06-01-2018
Dank je wel!
Rianne D.
Heel erg bedankt voor je donatie. Hiermee kan ik de website weer een hele tijd draaiende houden.

03-01-2018
Nieuwe Blog op "Autolyse"
"2018"
"Ik heb het idee dat ik alles wel gezegd heb en dat er niet zo heel veel meer is te vertellen. Ik heb ook het gevoel dat ik niet meer zoveel hoef te schrijven om mijzelf er aan te herinneren hoe het schijnbaar in elkaar steekt. De ‘realisatie’ voelt gestabiliseerd en er is de ervaring dat dit het is, en oké, dat is het dan."

AANRADER!
PAUL HEDDERMAN VIDEO'S

PAUL HEDDERMANHet hieraan voorafgaande nieuws bekijken?

Ga naar:


"NIEUWS ARCHIEF"
forum


Frits Spoelstra / Snips.nl