HOME    INHOUD    NIEUWS    ARCHIEF  |  CONTACT  |  AUTOLYSE    WEBLOG    YOU TUBE

welkom

Alles wat je ervaart is 'dat wat is' en 'dat wat is,' is het enige dat is. Als je nu om je heen kijkt is alles wat je ziet, 'dat wat is.' We kunnen ‘dat wat is’ allerlei namen geven, zoals ‘God’ of ‘Het Universum’ of ‘Brahman,’ maar daarmee creëren we de mogelijkheid dat we ‘dat wat is’ gaan zien als iets buiten ons dat effect op ons heeft, terwijl ook wijzelf ‘dat wat is’ zijn.


Er is niets buiten ons en niets heeft effect op ons, omdat wij niet werkelijk bestaan als wat wij geloven te zijn, er is alleen ‘dat wat is’ dat schijnbaar doet alsof het ‘ons’ is. De meest handige manier om ‘dat wat is’ te omschrijven, of te benoemen, is met de term ‘leven.’ Dat wat is, is leven en het leven is. Het leven is niet goed of slecht, niet leuk of vervelend, niet geweldig of deprimerend… het is; en aangezien ook wij ‘dat wat is’ zijn, zijn wij het leven dat is.

Wij zijn niet personen die leven, wij zijn het leven zelf, er is alleen maar het leven dat is en dat wat is, is 1 (één). Er is niets anders dan ‘dat wat is’ en er is niets buiten ‘dat wat is.’ Alles wat schijnbaar meer is dan 1 (één) is illusie dat schijnbaar in ‘dat wat is’ verschijnt, zoals een film schijnbaar op het filmdoek verschijnt maar zich niet op het filmdoek bevindt.

‘Dat wat is’ is de projector, dat wat ‘dat wat is’ denkt of verzint (bij wijze van spreken en gebrek aan betere woorden) is de film, het universum is het filmdoek en alle schijnbare entiteiten die ‘de film’ ervaren en waarnemen (waaronder wij) zijn de lenzen waardoor de film bekeken kan worden.

Niettemin zijn de projector, de film, het filmdoek en de lenzen één en hetzelfde: Dat wat is. Meer dan dit ene dat is, is er niet. Geen twee en alles wat daarop volgt, geen nul en alles wat daaronder zit. Alleen dit hier nu wat is, niets anders.Wat is Snips.nl

Snips.nl is een verzamelpunt van mijn bewegingen op het internet. Alle veranderingen en berichten over mijzelf, mijn werk en mijn ontwikkeling, vermeld ik op de Nieuws pagina. Een overzicht van al het moois op Snips.nl vind je op de inhoudspagina.

In het Tekst Archief vind je de teksten die ik in het verleden heb geschreven. Het is goed mogelijk dat de inzichten in die teksten zijn verouderd, dus voor deze teksten, net als voor alles wat je van wie dan ook hoort of leest, geldt altijd: geloof niets en onderzoek het zelf.

Ik schrijf af en toe nieuwe teksten op mijn huidige weblog Autolyse. Deze teksten zijn ook te lezen op Snips.nl via deze link. De Autolyse weblog teksten gaan over ontwaken uit de Droomstaat.

autolyse weblog

Ik heb een tweede website die volledig in het teken staat van het ontwaken uit de Droomstaat: www.autolyse.nl. Hierop staan 'pointers' ten opzichte van Zelfonderzoek en Spirituele Autolyse.

autolyse.nl

Deze website heeft ook een Forum waarop vragen gesteld kunnen worden of een gesprek kan worden aangegaan...

autolyse forum

... een Facebook pagina...

autolyse facebook

... en een Video Weblog (Autolyse Videolyse).

autolyse videolyse

Je kunt je op deze site aanmelden door je e-mail adres in te vullen, zodat je een e-mail krijgt wanneer er een nieuwe video is geplaatst. Deze video's zijn ook te vinden op het Autolyse videokanaal op You Tube, als je dat handiger vindt.

autolyse you tube

Tot zo ver de inleiding. Nogmaals, welkom op Snips.nl en klik hier voor de Inhoud van deze website.

Frits Spoelstra,
6-1-2017.


Voor iedereen die wil ontwaken uit de droomstaat: