START WELKOM INHOUD NIEUWS WEBSITES CONTACT DONEREN

TEKSTEN:
ARCHIEF INDEX

BLOGS:
SNIPS' AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS

CURSUS:
AUTOLYSE
MEDIA: STREETLIFE PICS
STREETLIFE VIDS
E-BOEKEN
AUTOLYSE VIDS
MUZIEK

NIEUWS ARCHIEF
FACEBOOK

VERVERSEN
  2010 (and counting)
Frits SpoelstraVanaf januari 2010 t/m December 2010 had ik de neiging om een serie korte gedachten, soms zelfs oneliners, op papier te zetten. In eerste instantie had ik daarvoor een aparte website gecreëerd, maar later heb ik ze geplaatst op Snips.nl.

De orginele titel was "2010 & Counting", als verwijzing naar de weg naar 2012 waarin, zoals we allemaal hebben gezien, de wereld zou- en is vergaan.

Nou ja, bijna dan.

Hieronder dus een aantal gedachten uit 2010; 29 in totaal.001#1. Verzet (14-1-10)

Het is verzet dat ons doet pijnlijden, niet dat waarvan wij vermoeden dat het ons pijn doet.

top
002#2. Ziekte (15-1-10)

Ziekte is ego dat ons wil doen geloven dat we van buitenaf kunnen worden aangevallen. Niets is minder waar, maar toch schijnen we het te geloven.

top

003#3. Dood (16-1-10)

In de TV-serie Dexter heeft de hoofdpersoon Dexter ongeveer een maand geleden zijn broer vermoord. Nu zit hij in een kerk en komt zijn dode broer naast hem zitten en Dexter kijkt hem verbaasd aan. "Ik heb je toch gedood?" zegt Dexter. "Nee," zegt zijn dode broer, "je hebt me mijn leven ontnomen."

top
cirkel#4. Cirkel (17-1-10)

We denken dat we hier op aarde afgescheiden van elkaar leven, maar in feite zijn we allemaal alles tezamen. Er is geen zoektocht naar verbondenheid of éénheid mogelijk, want dat zijn we al. We zijn het alleen vergeten. We zijn niet die kleine rode stip die iets moet bereiken in het leven, wij zijn alles (die alles omvattende cirkel) en je kunt niet bereiken wat je al bent. Wat overblijft is Zijn.

top

005#5. Verslaving (17-1-10)

Verslaving ontstaat uit een gevoel van gemis. De verslaving kan zijn aan alcohol, voedsel, gokken, familie, verzamelen, vriendschappen, reizen, werken, religie, spiritualiteit, seks, vreemdgaan, stelen, drugs, internet, zo'n beetje alles wat je teveel doet, en nooit zal deze verslaving het gemis opvullen. Dit is omdat elke verslaving een uiting is van het onbewuste gevoel van leegte, omdat we denken dat we afgescheiden zijn van het geheel; het is dus niet een leegte die daadwerkelijk bij ons als personage bestaat. Zodra duidelijk wordt dat JIJ als personage niets kunt doen en dat er leiding wordt gegeven door "Een Hogere Zelf" vanuit "Het Universum", kun je de verslaving loslaten waardoor het verdwijnt of handelbaar wordt.

top
006#6. Eénheid (19-1-10)

Eénheid op aarde is geen éénheid. De idee van alle mensen tezamen levend in harmonie, omdat we allen één en hetzelfde zouden zijn, waardoor er een hemel op aarde zal ontstaan, is Ego-éénheid. Het is het soort éénheid waar het Ego tevreden mee zal zijn om naar te streven, omdat het nooit bereikt zal worden. Aarde is een dualistisch oord waar nimmer éénheid zal bestaan. Het enige wat je kunt doen is er op vertrouwen dat er éénheid is buiten dit alles en dat dát de enige waarheid is. Die Eénheid, die Bron, dat wat men God is gaan noemen, heeft een volledig overzicht en heeft alles perfect onder controle. Het leven op aarde is slechts een expressie van de waarheid van die Eénheid die eeuwig is.

top
007#7. Perfect (22-1-10)

De ander is altijd perfect, zo is mij verteld, dus als er iets is aan de ander wat je dwarszit, of je doet opwinden, dan is er iets mis bij jou; namelijk dat je vindt dat de ander anders moet zijn dan hij is. Als je tijdig inziet en laat weten dat wat die ander doet iets is wat jij niet zou doen, maar dat je begrijpt of accepteert dat die ander dat wel zo doet, dan is er geen reden om je op te winden; want die ander is perfect op zijn manier zoals jij perfect bent op jouw manier... en ik op de mijne. Wie ben ik, of jij, om te beslissen dat de ander moet veranderen of zich anders moet gedragen? Met welk recht zouden wij dat kunnen doen?

top
008#8. Bereiken (23-1-10)

Er is niet zoiets als een spirituele reis. Zodra je bedenkt dat er iets te bereiken is, kun je er zeker van zijn dat je het al hebt bereikt. Alles wat je maar kunt bedenken te bereiken heb je al bereikt, omdat we ons alleen een voorstelling kunnen maken van wat we al weten. We kunnen niet iets nieuws bedenken. Daarom is elke vraag die we kunnen bedenken een vraag waarop we het antwoord al weten, en elk spiritueel pad dat we kunnen bedenken hebben we al bewandeld. We zijn het alleen maar vergeten.

top
009#9. Mobiel (25-1-10)

Een mobiele telefoon kan er slecht tegen om in de WC te vallen. Hoe kinderachtig het ook mag zijn, de mobiele telefoon zal het je nimmer vergeven.

top
010#10. Sleutel (26-1-10)

Het maakt niet uit wat je doet en toch maakt het alles uit. De sleutel is of je weet wat echt is en wat niet. Als je denkt dat dit leven de werkelijkheid is maakt alles wat je doet alles uit, want met elke actie die je onderneemt geef je het automatisch een geloofwaardigheid dat het niet verdient. Als je het herkent als de illusie dat het is, doet niets er toe.

top

011#11. Doosjes (27-1-10)

Het beste van leven in doosjes is dat we ze kunnen opstapelen en de deur van de opslag kunnen vergrendelen wanneer we klaar zijn.

top
012#12. Superheld (29-1-10)

Als je iets heel vreselijks overkomt dan schijnt het in cartoons en Hollywood films zo te zijn dat je een crimineel of een superheld wordt, twee kanten van dezelfde droom. In het echte leven blijf je echter dromen of word je wakker... dat is een duidelijk verschil.

top
013#13. Zorgen (29-1-10)

Als je je zorgen maakt, wordt het dan beter? Als dat zo is, ga dan door met je zorgen maken. Zo niet, waarom zorgen maken?

top
014#14. Kunst (30-1-10)

Hoewel het een illusie is, is er deze schijnbare wereld waarin wij dit schijnbare leven hebben dat we blijkbaar moeten leven, want letterlijk niets doen en alles alleen maar ontkennen is pure domheid. De kunst is om het niet zo serieus te nemen.

top
015#15. Goeroes (31-1-10)

Er bestaat een wereld tussen de droomstaat en de ontwaakte staat. Die wereld wordt bewoond door mensen die menen wakker te zijn geworden en de drang voelen om actief andere mensen wakker te schudden. Dat zijn de goeroes waarbij je weg moet blijven.

top
016#16. Ontwaakt (1-2-10)

Mensen die zichzelf "vrij" noemen zijn niet echt vrij, zij die werkelijk vrij zijn noemen zichzelf niet "vrij", ze zijn het gewoon. Het is hetzelfde met de mensen die zichzelf "ontwaakt" noemen, werkelijk ontwaakte mensen hebben geen behoefte zichzelf "ontwaakt" te noemen... ze zijn het gewoon.

top
017#17. Aanval (2-2-10)

Aanval is een roep om liefde, want elke aanval komt voort uit angst voor een gebrek aan liefde. Als er een noodzaak lijkt te zijn voor aanval is er een gevoel van bedreiging. In werkelijkheid niets kan worden bedreigd en daarom is er geen noodzaak om aan te vallen. Er is liefde en angst, niets anders, en liefde is waar en angst is dat niet. Op het moment dat je aanval ziet voor wat het is—een roep om hulp om liefde te herkennen—zie je wat waar is... al het andere is onwaar. Er kan nooit een noodzaak voor verdediging bestaan, tenzij je gelooft dat aanval en angst gerechtvaardigd en waar zijn.

top
018#18. Motten (5-2-10)

In dit leven zijn wij voortdurend op weg naar "het licht", net als motten, maar als we daar eindelijk aankomen blijkt het toch een verschroeiend hete lamp te zijn.

    "Tsssttt" (geluid van verschroeiende mot op een lamp)

    Voice Over: "Probeert U het alstublieft nog een keer!"

top

019#19. Klaarkomen (12-2-10)

Het voordeel van een Onpersoonlijk Leven is dat je niet voortdurend klaarkomt op je eigen genialiteit. Zij die dit begrijpen doen dat niet, de rest heeft waarschijnlijk geen idee wat hier werkelijk staat geschreven.

top
020#20. Bedoeling (13-2-10)

Doe wat in je opkomt en zie wat er van komt, je kunt er zeker van zijn dat dit precies de bedoeling is. Dit houdt niet in dat wat er van komt precies jouw bedoeling is, want jij bent niet in staat om te beoordelen wat het beste is voor het geheel.

top
021#21. Meningsverschil (19-2-10)

Wat iemand denkt of gelooft is van geen belang voor wat werkelijk is. Dat wat werkelijk is, de werkelijke waarheid, kan niet anders dan onveranderlijk zijn. Dit houdt in, als twee mensen een meningsverschil hebben, er een grote kans bestaat dat beiden het mis hebben.

top
022#22. Weerspiegelen (22-1-10)

Het komt altijd neer op begrijpen wat je bent voordat je kunt begrijpen waarom de wereld is zoals je hem beleeft. WEES en je wereld IS, wees iets wat je niet bent en je wereld zal precies dat weerspiegelen.

top
023#23. Gedachte (26-2-10)

Een gedachte is niets meer dan een vingerwijzing naar de maan ... het is niet de maan zelf.

top
024#24. Problemen (28-2-10)

Het moment dat problemen mij boos of verdrietig maken, of mij er toe aanzetten die problemen op te gaan lossen, geloof "Ik" blijkbaar dat die problemen werkelijkheid zijn. Zodra "Ik" me dit realiseer, zodra "Ik" dit zie gebeuren, dien "Ik" te stoppen en terug te gaan naar het moment waarop "Ik" het probleem serieus ben gaan nemen, want daar heb "Ik" een vergissing begaan; dat moet wel, want die "IK" heeft altijd ongelijk.

top
025#25. Waarheid (5-3-10)

Alles wat sterfelijk en tijdelijk is behoort tot de ILLUSIE en alles wat onsterfelijk en eeuwig is kan niets anders dan WAARHEID zijn.

top
026#26. Krankzinnig (27-3-10)

De wereld is bevolkt met miljarden krankzinnigen, daarnaast zijn er een handjevol mensen die zien hoe het IS. Die miljarden krankzinnigen overtuigen van hun misvatting is ondoenlijk en zou een "ziener" eveneens krankzinnig maken, het enige wat de "ziener" kan doen is leven volgens dat wat hij ziet en accepteren dat hij geen deel is van de krankzinnige miljarden.

top
27#27. Kleurenblind (30-4-10)

Rood is rood, maar wij leven samen als een stelletje kleurenblinden die vechten over wat voor kleur het is.

top
28#28. Leven (4-6-10)

Het leven is het resultaat van een aaneenschakeling en opeenstapeling van vergissingen en denkfouten.

top
trilling#29. Trilling (18-12-10)

Wat wij zien als realiteit is niets meer dan de decodering van trilling op een frequentie die onze hersenen kunnen ervaren als "vaste vorm", maar "vaste vorm" is illusie omdat het slechts trilling is; ook onze emoties zijn niets meer dan de decodering van trilling op een frequentie die onze hersenen kunnen ervaren als "gevoelens", maar "gevoelens" zijn illusie omdat ze slechts trilling zijn; zelfs onze hersenen zijn niets meer dan de decodering van trilling op een frequentie die dezelfde hersenen kunnen ervaren als "hersenen", maar "hersenen" zijn illusie omdat ze slechts trilling zijn. Er is alleen trilling op een frequentie die onze hersenen wel of niet kunnen decoderen... trilling is slechts trilling, wel of niet gedecodeerd tot wat dan ook.

top