SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?
 SNIPS' AUTOLYSE
Reacties — (16-08-10)

Elke reactie op elke blog, op elke opmerking, op elke scheet die er wordt gelaten, is natuurlijk niets meer dan Maya die ons in haar web van illusies wil trekken. Ik doe er net zo hard aan mee, I know, maar ik ben me er bewust van wanneer ik het doe, dat dit Maya is die mij gebruikt voor haar spelletje.

Elke keer wanneer ik reageer is het Maya, niets anders dan Maya, alleen maar Maya... ik heb er niets mee van doen. Zo ook iedereen die op mij en mijn tekstjes reageert, ook zij zijn een instrument van Maya... schone Maya. Het doet er niet toe wat die anderen zeggen, want het enige doel is om de ander—degene waarop ze reageren—weer te triggeren om te reageren.

Dat is wat Maya wil: dat iedereen reageert op reacties, zodat dit weer reacties uitlokt waarop weer gereageerd kan worden. On and on and on, 'round and 'round we go... Dat is het spel dat Maya speelt, en het wordt pas "echt" als je niet doorhebt hoe Maya je gebruikt.

Ik probeer steeds vaker te reageren met een vraag... zodat degene die als eerste wat gezegd heeft, of geschreven heeft, zijn/haar antwoord kan geven. Het gaat er niet om wat het antwoord is, als er maar over nagedacht is. Er is geen goed of fout antwoord, er is alleen een antwoord... en het is ook alleen maar een antwoord omdat we het de titel "antwoord" hebben gegeven.

De eerste aanzet, de reactie, de vraag, het antwoord, al dat is niet waar... al dat doet er niet toe... het is niet echt... het is Maya en alleen maar Maya... niets anders dan Maya. Ik, degene die iets beweert of degene die er op reageert, de Goeroe, degene die het beter weet en degene die het 't beste weet, degene die er al is, en de degene die het geen fuck kan schelen... al die persoontjes, al die ego'tjes, al die geestjes, al die mind/body-computertjes, doen er niet toe... hier doet alleen Maya er toe, en Maya is niet echt.