SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?
 AUTOLYSE
Wat Is? — (07-09-2014)

Zonder dood kan er geen leven bestaan zoals er geen leven kan bestaan zonder dood. Tenminste… niet hier in dit dualistisch systeem. Daar bovenop komt dat er niet iets uit niets kan ontstaan, niets kan zo maar vanuit het niet iets beginnen, waardoor het idee van 'geboorte' niet plausibel is. Er is geen begin zonder einde en zonder einde kan er nooit een begin zijn geweest, maar als er niets uit niets kan voortkomen, kan er geen begin zijn, waardoor er over een einde niet eens hoeft te worden nagedacht.

De enige conclusie die stand kan houden is dat dit leven op aarde, dit universum waarin alles schijnbaar bestaat, niet kan bestaan en er in elk geval absoluut niet toe doet. Het, dit hier, ik en alles om me heen, is niet omdat het niet zo kan zijn.

Het enige dat ik kan vaststellen, zelfs als dat niet waar is (en het is niet waar), is dat ik 'ben' en dat er bewustzijn 'is'. Ik kan beredeneren dat bewustzijn is wat bewust is van dat wat bewustzijn is; en daarbij opgeteld de vaststelling dat ik 'ben', dan komt het er op neer dat het enige dat enigszins aanvaardbaar is als 'mijn realiteit', de volgende stelling is: "Ik BEN/Bewustzijn".

Dit zegt niet dat ik bewustzijn ben, hoewel ik dat wel ben, maar het zegt dat ik 'ben' en dat bewustzijn 'is' en dat beiden hetzelfde 'zijn'… IK BEN/BEWUSTZIJN. Waarbij wellicht vastgesteld zou kunnen worden dat 'ik' een tijdelijke vorm 'ben' van 'Bewustzijn' dat altijd en oneindig 'is'… maar dan verval ik alweer in theorie.