SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 AUTOLYSE
Bot, Ongevoelig, Boos, Beledigend en Oordelend
— (06-02-2015)

Ik ben me er van bewust dat er mensen zijn die, als ik reageer op een vraag die zij stellen, of een mail die ze sturen, of een reactie die ze plaatsen, vinden dat ik bot, ongevoelig, boos, beledigend of oordelend overkom. Dat lijkt ook zo en ik wil graag vertellen waarom dat zo lijkt te zijn.

Het volgende gaat misschien klinken als een excuus of een verdediging, maar dat is het niet. Iedereen die gelooft dat het wel een excuus of verdediging is, zit er naast. Nu ik dat duidelijk heb gezegd, kan ik verder gaan.

In het algemeen lijkt het alsof ik bot, ongevoelig, boos, beledigend of oordelend overkom, omdat de ego-denkgeest er dat van maakt uit zelfverdediging. Het moet blijven bewijzen dat het bestaat en dat jij een ego hebt en dat ik een ego heb. Daarom leest, ziet en hoort iedereen wat zijn of haar ego-denkgeest kan gebruiken om conflict te veroorzaken en de schijnbare afscheiding in stand te houden — ongeacht of dat werkelijk is wat er staat geschreven of wordt gezegd.

Als ik reageer binnen de context van "het doorzien van de droomstaat", dan reageer ik niet vanuit de ego-denkgeest en ik erken ook niet dat een ander een ego-denkgeest heeft. Daarom houd ik geen rekening met 'persoonlijke gevoelens', aangezien die allemaal voortkomen uit die ego-denkgeest waarvan we alleen maar geloven dat die bestaat.

Als ik reageer op iemand, dan beledig ik niemand en beoordeel ik niemand, omdat ik niet erken dat er iemand is die beledigd of beoordeeld kan worden. Alleen de ego-denkgeest kan doen alsof hij beledigd is, alleen de ego-denkgeest kan doen alsof hij zich beoordeeld voelt, maar de ego-denkgeest is alleen een gedachte waarin geloofd kan worden… Er is geen ego-denkgeest.

Op het moment dat ik ga nadenken over wat ik ga zeggen, omdat de ander misschien dit gaat voelen of dat gaat voelen, dan erken ik dat er iemand is die beledigd of beoordeeld kan worden en dan erken ik de ego-denkgeest als een werkelijk bestaande entiteit en dan erken ik dat de droomstaat werkelijkheid is. Ik verdom dat simpelweg te doen en daarom kan het zijn dat ik bot, ongevoelig, boos, beledigend of oordelend overkom, maar dat is alleen maar iets dat speelt in de ego-denkgeest van de observator die gelooft dat het een ego, een Zelf, is.

In het dagelijks leven is dat compleet anders, dan doe ik net alsof het allemaal echt is en speel ik mee. Vanzelf houd ik dan wel rekening met de schijnbare gevoelens die een schijnbaar iemand schijnbaar zou kunnen hebben, maar dan heb ik het ook zelden over het "doorzien van de droomstaat".