START WELKOM INHOUD NIEUWS WEBSITES CONTACT DONEREN

TEKSTEN:
ARCHIEF INDEX

BLOGS:
SNIPS' AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS

CURSUS:
AUTOLYSE
MEDIA: STREETLIFE PICS
STREETLIFE VIDS
E-BOEKEN
AUTOLYSE VIDS
MUZIEK

NIEUWS ARCHIEF
FACEBOOK

VERVERSEN
 SNIPS' AUTOLYSE
Moeiteloos En Tijdloos Bestaan (2) — (21-04-2015)

Ik heb gemerkt dat er mensen zijn die geloven dat, als je moeiteloos en tijdloos bestaat jij je nergens druk over maakt, alles mooi en goed is en je in absolute gelukzaligheid door het leven gaat. En, als dit niet zo is, dan leef je dus vanzelfsprekend niet moeiteloos en tijdloos.

Dit is onzin. Harmonie, schoonheid en gelukzaligheid hebben er niets mee te maken. Moeiteloos en tijdloos bestaan houdt alleen maar in dat jij je niet meer identificeert met wat je overkomt —ik ben moe, ik ben ziek, ik ben boos, ik ben blij— en je niet bezighoudt met wat er op dit moment niet aan de gang is.

Er is nog steeds boosheid mogelijk, er is nog steeds een lichaam-geest-computer dat zich druk maakt over wat er in de wereld gebeurt, of over de kortzichtigheid van de mens, maar dat heeft niets te maken met wat ik werkelijk ben… een directe identificatie is er niet. Het lichaam ervaart positieve en negatieve pieken, maar dat wat ik ben verblijft in het midden van die twee en ervaart de pieken zonder identificatie.

Ik begrijp dat dit alleen gesnapt kan worden als je het zelf hebt ervaren, anders klinkt het gewoon compleet bezopen. Ik zeg ook niet dat ik de gehele tijd en voor altijd moeiteloos en tijdloos besta, ik zeg alleen dat ik het heb ervaren en dat het dus mogelijk is voor iedereen. En, daar bovenop, als ik een periode moeiteloos en tijdloos kan bestaan, dan moet het ook een blijvende 'staat van zijn' kunnen worden.

Dat is alles wat ik zeg, niets meer en niets minder.