SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 AUTOLYSE
Law Of Attraction — (24-04-2015)

"The Law Of Attraction" is een lastig onderwerp om over te schrijven. De reden hiervoor is dat er een niet-bestaande muur is opgetrokken tussen de volgers van "The Secret" en "Abraham Hicks" en mensen zoals ik.

Af en toe komen er mensen op mijn pad die gebruik maken van "The Law Of Attraction" en, gezien mijn karakter (of liever gezegd, mijn imago; het masker dat ik draag of de rol die ik speel), probeer ik hen duidelijk te maken dat wat zij zeggen niet waar is. Dit is een zinloze exercitie, omdat zij overduidelijk ervaren dat het wel waar is.

Het punt is, dat ik het met hen eens ben dat het werkt, maar tegelijk ben ik het oneens met hoe zij het gebruiken en hoe zij geloven dat het werkt. Zij gebruiken "The Law Of Attraction" in een wereld en een systeem dat niet waar is, niet werkelijk. Dus alles wat ze 'creëren' met die "Law Of Attraction" komt vanuit de Eg0-denkgeest en is voor de Ego-denkgeest; het houdt de illusie in stand.

— Maya wint, game over! —

Ik ervaar voortdurend dat wat ik graag wil op één of andere manier beantwoord wordt. Niet omdat er een hogere macht is die mijn wensen in vervulling brengt omdat ik op een juiste manier gebruik maak van één of andere wet, maar omdat alles wat ik zie en ervaar een projectie is vanuit mijzelf.

Wat ik zie en ervaar is letterlijk de fysieke projectie van wat ik denk en geloof. Alles wat ik om mij heen zie is mijn vormgegeven gedachte, geloof en overtuiging. Als ik geloof dat iets gaat gebeuren dan zal dat gebeuren omdat ik geloof dat het zal gebeuren, maar elk geloof is niet waar, dus elke wens die vervuld wordt, is zo'n vormgegeven projectie en dus niet waar. Het is de illusie in optima forma.

Op zich heb ik niets tegen mensen die het trucje van "The Law Of Attraction" hebben geleerd en dat voor zichzelf gebruiken om te krijgen wat ze willen. Wat ik wel vervelend vind, is dat die mensen vaak doen alsof ze hiermee het universum hebben doorzien en nu echt weten hoe het werkt en hiermee andere mensen, serieuze zoekers, corrumperen. Ik zie het helaas geregeld gebeuren.

De volgers van "The Law Of Attraction" hebben het universum niet doorzien en weten niet hoe het werkt, want anders zouden ze het niet gebruiken. Deze mensen dromen alleen een nieuwe droom,  ze zijn net zo min wakker als de putjesschepper die er niets van weet en diep in de schulden zit. Prima, maar ga niet net doen alsof je wakker bent of verlicht.

Maar goed, dat is mijn irritatie. Natuurlijk moeten ze zelf weten wat ze wel of niet doen en wel of niet geloven, en bovendien zijn die mensen ook een projectie van wat ik schijnbaar nog steeds denk en geloof. It works both ways. Het is geen toeval dat die mensen steeds op mijn pad komen.

Hoe gebruik ik het dan? Ikzelf gebruik het niet heel erg actief, want als je enigszins wakker bent, is er niet zo heel veel dat je echt wilt of wenst (dit is mijn persoonlijke ervaring, ik kan niet weten hoe dat voor andere mensen werkt). Er is niet heel veel "ik" over dat iets nodig heeft, los van eten, drinken, plassen, poepen en slaap. Dus ik wens "het beste" zonder te verwoorden wat dat is, omdat ik niet kan weten wat het beste is — ik heb niet een volledig overzicht.

Wanneer ik iets specifieks wil, wat niet heel vaak voorkomt, dan spreek ik die wens uit en laat het los. Als ik het 'krijg' dan is het blijkbaar het beste, maar als ik het niet 'krijg', dan was het niet het beste en dan vertrouw ik er op dat er in de komende tijd iets langs zal komen dat beter is dan wat ik in eerste instantie wilde. Zo werkt voor mij "The Law Of Attraction".

Maar wat dit 'wensen' me ook oplevert, ik weet dat het niet waar is; ik neem het niet serieus en ik geloof niet dat ik het voor elkaar heb gekregen of dat ik er werkelijk controle over heb. Het creëert voor mij wel de vrijheid om enigszins moeiteloos te leven in een onware werkelijkheid, omdat wat er ook gebeurt altijd 'het beste' is. Ik hoef dat beste niet leuk te vinden, maar het is wel het beste omdat het schijnbaar gebeurt.

Zoiets dus… Ik heb nog niet het gevoel dat ik het goed heb beschreven, dus wellicht kom ik hier nog eens op terug. Het is een lastige materie omdat het zo makkelijk tot iets magisch of geheimzinnigs kan worden gemaakt, en dat is het niet. Het is de normaalste zaak in dit illusionair bestaan. Iedereen doet het altijd, bewust en onbewust; het is hoe deze illusie werkt en wat deze illusie is.

Wanneer je er actief mee aan de slag gaat en er ego dingen als rijkdom, een huis, een auto, de liefde van je leven mee wenst, dan versterk je de droomstaat van waaruit we zouden moeten ontwaken om te zien wat is in plaats van wat niet is. Gebruik het voor eigen gewin en Maya heeft gewonnen en het enige dat Maya wil is winnen, dus zij verzint alle regels en wetten; ook "The Law Of Attraction".