SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?
 AUTOLYSE
Klaar — (30-07-2015)

Ik geloof dat ik wel klaar ben. Ik weet wat er te weten valt en daarmee is mijn startvraag "wat is dit?" beantwoord. Het antwoord is simpel, maar onbegrijpelijk. Het is ook niet de bedoeling om het te begrijpen, alleen ego-denkgeest/ego/maya wil dat je het begrijpt. Je kunt er ook niets mee, omdat het letterlijk niets is, en alleen ego-denkgeest/ego/maya wil dat het iets is en dat je er iets mee doet.

Het antwoord is simpel. Ooit is er een gedachte over afscheiding ontstaan en was er het geloof dat dit mogelijk zou zijn. Hierdoor is er de ego-denkgeest (ego/maya) ontstaan dat als enig doel heeft te bewijzen dat het (eg0/maya) bestaat, dat afscheiding mogelijk is en dat dualiteit waarheid is. Maar afscheiding is niet mogelijk en de gedachte heeft nooit vorm gekregen.

Op het moment dat je je gaat afvragen, hoe?, wat?, waar?, wie?, waarom?, et cetera, neem je de gedachte serieus en heeft de ego-denkgeest/ego/maya bewezen dat het bestaat — wat niet zo is — en de illusie van afscheiding is voor jou waarheid geworden.

Ik weet dat het zo is en dat is voldoende. Ik hoef niet te weten hoe dat zo gekomen is, wie die gedachte gedacht heeft en waarom het lijkt dat het waar is, omdat dat er niet toe doet. Iets wat niet waar is hoeft niet bewezen te worden, omdat het niet waar is. Het is letterlijk niet.

Wat nu lijkt te gebeuren is slechts de nawee van die gedachte die nooit vorm heeft gekregen. Het is niet gebeurd en daarom gebeurt dit ook niet. Niets wat niet gebeurt kan effect hebben op iets (mijzelf, bijvoorbeeld) dat niet bestaat. Er is niets te verkrijgen of te verliezen, anders dan illusie.

Dit hier, dit leven op aarde, is niet wat het is; het is wat het niet is. Het maakt niet uit wat je doet, hoe je dat doet of waar je het doet, omdat je het letterlijk niet doet. Dat is het hele eiereneten.