SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 AUTOLYSE
Dood Of Levend? — (28-08-2015)

Er zijn momenten, zoals nu, waarin ik niet weet hoe 'verder' er uit moet zien. Ik weet dat er altijd 'verder' is, niet omdat ik niet klaar zou zijn, maar omdat de waarheid oneindig is en alles wat waar is dus vanzelfsprekend doorgaat. Ik weet ook dat de 'hoe' vraag onzinnig is… maar ik probeer duidelijk te maken dat ik nu even niet weet wat ik zou moeten doen.

Niets interesseert me nog werkelijk. Muziek luister ik sporadisch, voornamelijk als achtergrond geluid. Boeken kom ik niet meer doorheen, alleen ECIW lees ik nog consequent; voor de rest heb ik drie boeken liggen die ik slechts voor de helft heb gelezen. Persoonlijke contacten zijn soms leuk, soms niet, maar zelden met werkelijk persoonlijke verbondenheid van mijn kant (een handvol mensen uitgezonderd, en zelfs daarbij weet ik niet of het een emotie van vroeger is of dat ik het nu daadwerkelijk nog voel — dit is moeilijk uit te leggen).

Ik principe weet ik niet eens zeker of ik nog wel leef. Wie kan bevestigen dat ik niet dood ben en dat wat ik nu meemaak niet 'verder' is na de dood? Ik kan het niet weten. Ales wat ik nu ervaar bevestigt alleen maar het idee dat ik schijnbaar in leven ben… maar wie zegt me dat dit werkelijk waar is?

Ik heb geen idee. Misschien ben ik wel dood? Als 'dood' net zo'n illusie is als 'leven', dan is er geen reden om aan te nemen dat de ego-denkgeest na die onbestaande 'dood' me niet nog steeds zal doen geloven dat ik 'leef', om daarmee zijn onsterfelijkheid te bevestigen en te bewijzen.

Ik weet niet of ik dood of levend ben en er is geen mogelijkheid om bevestiging van één van de twee 'staten van zijn' te verkrijgen. Het feit dat ik steeds minder 'leuk' vind en steeds minder zaken 'belangrijk' vind, zou er op kunnen wijzen dat ik 'dood' ben, maar zeker weten doe ik het niet. En… ik weet ook niet zeker of ik nog leef, of, wat dat betreft, ooit geleefd heb.