SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 AUTOLYSE
Kill The Buddha — (07-09-2015)

Ik vroeg me deze ochtend af of er ook een gevaar zit in het strikt implementeren van Een Cursus In Wonderen (ECIW) in je dagelijks leven. Ik ben er zelf nog niet uit, maar ik vermoed van wel. Ik ga daar nu even over "autolyseren".

ECIW vraagt je om bij alles wat je doet, alles wat je meemaakt en alles wat je ziet de keuze te maken tussen de 'ego denkgeest' en de 'juiste-denkgeest'. Simpeler gezegd: je wordt uitgenodigd om bij alles wat je doet te kiezen tussen illusie en waarheid.

Dat is waar en noodzakelijk, maar het is af en toe ook heel erg leuk om mee te gaan in de illusie, ook al weet ik dat het een illusie is, en dat wil ik niet verpesten door tegen mezelf te zeggen: "het is alleen maar een projectie." Ik weet dat het een projectie is, maar nu doe ik even alsof het echt is. Het is namelijk allemaal bullshit. Alles! Niets uitgezonderd. En het voordeel van bullshit is dat ik er mee kan doen wat ik wil omdat het bullshit is.

En zodra ik dit heb geschreven, weet ik dat ook dat niet waar is, ook dat is bullshit.

Rigide Een Cursus In Wonderen volgen is net zo stupide (want onwaar) als rigide het christendom of de islam of boeddhisme of zen volgen. Maar het is net zo stupide om het niet te doen. Of je omarmt niets of je omarmt alles, er is geen andere keuze. Er is niets grijs in deze wereld, alles is zwart of wit… het is waar of het is illusie.

Maar, als je alleen ECIW omarmt dan is er het grote gevaar dat het een doctrine wordt. Rigide uitvoeren wat een boek beweert is niet hetzelfde als leven in de geest van dat boek. Bovendien — en ik ratel gewoon even door, dit is mijn Autolyse — is het idee, of de overtuiging, dat 'de waarheid' te vinden zou kunnen zijn in een boek dat in de illusie of droomstaat door Jezus is gedicteerd aan een Amerikaanse psychologe, net zo gestoord als geloven dat de Bijbel het woord van God is en de Koran het woord van Allah.

Misschien zat Helen Schucman in een psychose? Het is bekend dat Bill Thetford meewerkte aan het CIA 'mindcontrol' project MKULTRA, dus misschien was Helen Schucman een proefpersoon en ECIW het resultaat? We weten het niet.

Of je omarmt niets of je omarmt alles! Een andere keuze is er niet. Maar als je alles omarmt, dan omarm je ook alle illusies en dat is ook geen optie. Elke illusie is niet waar en je kunt niet iets omarmen dat in absolute werkelijkheid niet bestaat. Dus dan blijft over dat je absoluut niets omarmt. Dat is (denk ik nu) wat Jed McKenna bedoelt met "Don't contemplate jumping. Just jump!"

Omarm niets! Houd je nergens aan vast! Jump! Kill the Buddha! Als ECIW jouw Boeddha is, moet je ook deze Boeddha uiteindelijk vermoorden. Wanneer je klaar bent, hup, door de papierversnipperaar met dat homp papier! Ook Een Cursus In Wonderen is uiteindelijk (en dan heb ik het over het absolute uiteindelijke) niet waar en er moet een moment komen waarop je ook dat boek neerlegt en achter je laat.

Altijd verder! Altijd fucking verder!