SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 AUTOLYSE
Persoonlijke Noot #5 — (21-01-2016)

Wat is is. Daarmee is alles gezegd. Alles wat schijnbaar plaatsvindt, alles wat schijnbaar gecreëerd wordt, alles wat schijnbaar ontstaat, alles wat schijnbaar gedaan wordt is in eerste instantie wat is en daarna wordt er een mening over gevormd, ontstaat er een gedachte over en worden er labels aan opgehangen en wordt het wat wij denken en geloven dat het is, maar dat is het niet.

Dit 'zien' en 'ervaren' (tussen aanhalingstekens, omdat het niet echt zien is en zeker geen ervaring is) geeft een enorme vrijheid. Paul Hedderman (check zijn video's op You Tube, zeker de moeite en tijd waard) noemt dit "lichter reizen" ("traveling lighter"). Zo voelt het ook, want alles wat een ander zegt over of tegen mij, over wat ik doe of zeg, over wat dan ook, is alleen maar wat die persoon denkt, aanneemt en gelooft dat ik ben, doe of zeg… en dat is het niet; dat ben ik niet.

Waar ik vroeger geraakt werd door wat een ander zei of vond, is dat nu niet meer (of veel minder) het geval. Niet dat het me niet per se interesseert wat een ander te vertellen heeft, maar simpelweg omdat het niet waar is; het is alleen maar wat een ander denkt, aanneemt of gelooft dat het is en dat is het niet.

Wat is is, en elke gedachte, mening, aanname of geloof wat het is of zou zijn, is het niet.