SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?
 AUTOLYSE
Persoonlijke Noot #6 — (06-02-2016)

Het voelt alsof mijn laatste aardse droomstaat "hobby" ook aan het wegvallen is: het proberen uit te leggen wat "DAT wat IS" is. Een paar dagen geleden had ik een ervaring die ik het beste kan beschrijven als het absolute einde van tijd en ruimte waardoor het enige dat overbleef "DAT" was — het laatste en enige observatie- en ervaringspunt dat niet gekend of geobserveerd kan worden.

Nisargadatta noemde dit "het absolute", Jed McKenna noemt het "the strange place called Done" en Een Cursus in Wonderen noemt het "GOD". Het laatste observatie- en ervaringspunt op aarde, dus in de droomstaat, is "IK BEN", maar het allerlaatste en enige ware observatie- en ervaringspunt is het onkenbare "DAT" wat die "IK BEN" observeert en ervaart.

Waarom valt die laatste hobby dan weg? — zou je kunnen vragen. Omdat ik letterlijk ervaren heb dat dat "DAT" IS en dat dat "DAT" onkenbaar en daardoor onbeschrijfbaar is. Het idee dat je het kunt beschrijven of uitleggen is onwaar, en alles wat onwaar is valt, wanneer je eenmaal op weg bent, vanzelf weg; er is geen sprake van keuze of wil.

"DAT" is niet te kennen omdat "DAT" het enige is dat IS. Het is wat we WAARHEID of GOD noemen. Het IS!  — en meer valt er niet over te zeggen. Het is het laatste dat overblijft omdat het het enige is dat altijd IS en altijd zal ZIJN en er is daarbuiten niets dat het kan observeren of beschrijven.

Je kunt het aan niemand uitleggen en je kunt niemand er naar toe leiden. Je kunt mensen alleen uitnodigen om voor zichzelf te komen kijken; de toegangsprijs is slechts "ALLES".