SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 AUTOLYSE
Alles Is Psychosomatisch — (07-03-2016)

Alles is psychosomatisch, behalve 'DAT wat IS'. Om te 'begrijpen' wat dat betekent, moet ik eerst even verklaren wat 'psychosomatisch' is. Veel mensen denken te weten wat psychosomatisch inhoudt, maar dat komt voort uit wat daarover gezegd wordt in de media of wat hen geleerd is.

De meeste mensen denken, bijvoorbeeld, dat een psychosomatisch aandoening een ziekte is die iemand niet werkelijk heeft maar tussen de oren zit… aanstellerij, als het ware. Dit is niet zo omdat de klachten die een patiënt heeft zeer echt zijn voor die persoon en zich daadwerkelijk in het lichaam afspelen… alleen de oorzaak, daar waar de klachten vandaan komen en waardoor ze gegenereerd worden, bevindt zich in de psyche.

Het zijn dus niet klachten die 'ingebeeld' zijn, maar klachten die 'echt' zijn en voortkomen uit een 'verwarring' in de geest, waarna het brein de chemie in het lichaam verandert om zo de symptomen en de klachten te genereren.

Om de klachten op te lossen, of te genezen, of zelfs om de klachten alleen maar te 'begrijpen' hoeven we niet naar de fysieke klachten te kijken en niet het lichaam te behandelen, maar moeten we naar de plek gaan waar de klachten gegenereerd worden — de bron (in dit geval 'de psyche') — en daar de problemen aanpakken.

Als ik dus stel dat alles behalve 'DAT wat IS' (Eenheid, Waarheid, God, geef het een naam) psychosomatisch is, dan moeten we om alles te 'begrijpen' niet 'de klachten' (het leven) onderzoeken waar ze zich lijken te bevinden (in de wereld), maar moeten we naar de bron kijken en de bron onderzoeken ('DAT wat IS'); en dat is wat jij bent, ik ben, wij zijn en alles is.

Het lukt me niet echt om het goed in woorden te vervatten, dus dit is het voor nu en hier laat ik het even bij.