SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 AUTOLYSE
De Wereld Als Afleiding — (13-04-2016)

Dankzij vriendin Marije verzon ik een reactie op een bericht dat ze ergens had geplaatst:

'De wereld heeft als enig doel om je af te leiden van de waarheid dat er geen wereld is.'

Het punt is namelijk dat er geen wereld bestaat. Dat klinkt gigantisch, en dat is het ook, maar er is geen wereld!

Dit gegeven is ten eerste de kern van wat Een Cursus in Wonderen ons probeert te vertellen (het stelt letterlijk: "Er is geen wereld") en is ten tweede wetenschappelijk bevestigd (men heeft herhaaldelijk vastgesteld dat alle vaste materie voor 99,9999999999999% bestaat uit lege ruimte, a.k.a. "niets") — en natuurlijk heeft zo'n beetje elke "sprituele" leraar die een beetje serieus genomen zou kunnen worden hetzelfde vastgesteld en verkondigd en is het mijn conclusie na een zoektocht van meer dan 25 jaar.

Er is geen wereld, wat automatisch inhoudt dat er geen mensen, dieren, bacteriën, microben, bomen en planten zijn; want waar zouden die op of in moeten bestaan als er geen wereld is? Zonder al dat bestaat er geen dualiteit is alles wat IS. Dit is het en het is 'DIT'.

Het probleem is dat de denkgeest voor een deel gelooft dat het zich heeft afgescheiden van 'DIT' en dat deel van de denkgeest creëert (zoals de gehele denkgeest creëert, want dat is wat het doet) een duale schijnwereld om te bewijzen dat die afscheiding waarin dat deel van de denkgeest gelooft werkelijk heeft plaatsgevonden.

Die gecreëerde wereld, onze wereld, bestaat alleen omdat het deel van de denkgeest dat gelooft dat het zich heeft afgescheiden van 'DIT' moet bewijzen dat afscheiding (dualiteit) mogelijk is, omdat het anders niet bestaat (wat overigens zo is, er is alleen denkgeest en dus niet een deel van de denkgeest dat voor zichzelf is begonnen).

Helaas voor het schijnbaar afgescheiden deel van de denkgeest is afscheiding onmogelijk, daardoor heeft afscheiding nooit plaatsgevonden en kan de wereld  niet bestaan, anders dan als illusie (droomstaat) om te bewijzen dat de onmogelijke afscheiding mogelijk zou zijn; wat dus niet zo is!

'De wereld heeft als enig doel
om je af te leiden van de waarheid
dat er geen wereld is.'

Er is geen wereld. Zo simpel is het en iedereen kan voor zichzelf vaststellen wat voor onherroepelijke consequenties dit heeft voor alles waar hij of zij schijnbaar in gelooft. En of je dit nu wel of niet gelooft, verandert niets aan het simpele feit dat het zo is. De absolute realiteit past zich niet aan aan wat jij denkt of gelooft, noch aan wat ik denk of geloof — wat is IS.