SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?
 AUTOLYSE
Mayamusement — (21-05-2016)

Het hele schouwspel van Maya ("mayamusement") is er op gericht om de aandacht op mij als lichaam en geest te blijven richten. Ik doe dit of dat, ik denk dit of dat, ik zeg dit of dat, ten opzichte van iets of iemand anders. Het enige doel hiervan is om mijzelf als afgescheiden te ervaren.

Daarbovenop komen de reacties van de schijnbare mensen om mij heen die het leuk of niet leuk vinden wat ik doe, leuk of niet leuk vinden wat ik denk en leuk of niet leuk vinden wat ik zeg en gedreven door Maya/Ego daar iets van vinden. Dit heeft als enig doel het gevoel van 'ik en de anderen' te creëren en het gevoel van afscheiding te versterken.

Daarbovenop komen nog de mensen die zich persoonlijk aangesproken voelen door wat ik zeg, schrijf of zelfs denk. Sommigen voelen zich beledigd, gekleineerd of erger. Ook dit is onderdeel van het mayamusement en heeft als enig doel dat ik mij dan schuldig ga voelen tegenover die mensen en mij ga verontschuldigen voor wat ik gezegd of gedaan heb.

Maar… ik voel mij niet  schuldig en ik verontschuldig mij niet!

Het punt is namelijk dat het onmogelijk is om iets verkeerd te doen of te zeggen, het kan alleen als verkeerd of fout worden geïnterpreteerd door de mensen om mij heen. Ik kan niet iemand beledigen of kleineren. Het is die ander die zichzelf beledigd of gekleineerd voelt en dat is simpelweg niet mijn probleem maar het probleem van degene die zich beledigd of gekleineerd voelt.

Ik weet namelijk dat het beledigen niet waar is. Het is vooral ook ontzettend dom en onzinnig om jezelf beledigd te voelen door iets wat jij denkt dat gezegd is. Het is namelijk alleen maar jouw interpretatie van wat er gezegd is. Simpel gezegd: het beledigen en beledigd zijn speelt zich alleen af in jouw hoofd. Jij verzint het en gelooft het, en dat kan nooit het probleem zijn van iemand anders. Het beledigen is altijd het probleem van degene die zich beledigd voelt en nooit van degene die beschuldigd wordt van het beledigen.

Het hele spel van "ja maar jij dit en ja maar jij dat", het wijzen naar elkaar en het beschuldigen van elkaar, is mayamusement dat puur en alleen bedoeld is om mensen tegen elkaar op te zetten (verdeel en heers) om de niet bestaande afscheiding te bewijzen en in stand te houden.