SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?
 AUTOLYSE
Geen Reden, Zin, Doel En Waarde — (19-01-2017)

De wereld en het leven zoals het is, dus niet zoals wij het ervaren en zien, is simpelweg “Bewustzijn” vormgegeven (of liever: geprojecteerd) en geplaatst op een gehallucineerde “tijdlijn” van A naar Z… of beter gezegd van G naar D (van geboorte naar dood) of van C naar D (van creatie naar destructie) of van B naar E (van begin naar einde) … en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Dit leven op deze aarde in dit universum heeft van zichzelf geen reden, zin, doel en waarde. Het is zoals het schijnbaar is en, los van het feit dat het niet werkelijk fysiek bestaat, gaat het schijnbaar zijn gangetje. Het geeft niets om waar het naartoe gaat, wat het gaat worden, wat er gebeurt of om wie of wat wel of niet kapot of dood gaat.

Elke reden, elke zin, elk doel en elke waarde is slechts dat wat een mens met het denken verzint dat het is. Hierbij gaarne de nadruk op “verzint,” want er is in ‘Waarheid’ (Dat wat IS) geen reden, geen zin, geen doel en geen waarde… het IS wat het IS. De rest, “dit gebeurt omdat dat is gebeurt en die en die dat en dat heeft gedaan”, is verzonnen, niet waar, onbestaand, want alles wat gebeurt en gedaan wordt heeft geen reden, geen zin, geen doel en geen waarde.

Dit wordt vaak gezien als een negatieve boodschap, een boodschap die niet erg populair is in zowel spirituele kringen als in de mainstream maatschappij. Toch zie ik het als een positieve boodschap, want juist omdat er geen reden, zin, doel en waarde bestaat, kun je het allemaal zelf verzinnen. Uiteindelijk maakt het allemaal niets uit, dus, GO DO IT!

Of niet! Dat mag ook.

Ik vermoed dat het meestal als een negatieve boodschap wordt ervaren, omdat de meeste mensen niet kunnen omgaan met- of bang zijn voor absolute vrijheid. Het idee dat alles mogelijk is, alles mag en niets ooit enige werkelijke impact op wat dan ook heeft en er uiteindelijk, wanneer de reis voorbij is, geen consequentie of oordeel zal zijn, kunnen de meeste mensen niet verwerken. Dat is geen oordeel of verwijt, het is zoals het is… ik heb er geen probleem mee.

“Geen reden, geen zin, geen doel en geen waarde” wordt als negatief gelabeld, niet omdat het negatief is, maar omdat het te positief is en het degene die het accepteert in principe rechtstreeks naar absolute vrijheid katapult. Maya, Ego en de fysieke mens die zichzelf in een fysieke en ware wereld denkt en waant, zijn daar doodsbang voor.

“O shit! Absolute vrijheid! Geen begrenzingen! Geen consequenties! Wat nu?”

Whatever the fuck you want whenever the fuck you want it!