SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 AUTOLYSE
Is Dat Waar? — (25-01-2017)

Wanneer je bij alles wat je zegt, doet, vindt, voelt, ervaart, ziet, hoort, ruikt en proeft, jezelf afvraagt “Is dat waar?” (en dat is wat ik altijd doe), dan moet je jezelf allereerst afvragen wat je  precies hebt gezegd, gedaan, gevonden… et cetera… om er achter te kunnen komen of het werkelijk waar is.

Zo vroeg ik me vandaag af of het echt waar is dat ik me opwind en druk maak over de enorme stupiditeit en de kortzichtigheid die ik om me heen ervaar. Waarmee men, bij voorbeeld, kijkt naar de verkiezing van Donald Trump en hoe makkelijk vrijwel iedereen meegaat in de massahysterie als gevolg van de massale hypnose die in gang is gezet door de linkse en rechtse massamedia, waarin deze Donald Trump opeens als een ‘nieuwe Hitler’ of  een ‘nieuwe redder’ wordt weggezet (en daarmee polarisatie creërend, verdeel-en-heers, chaos en destructie).

Los van het feit dat ik die kortzichtigheid en die stupiditeit schijnbaar werkelijk ervaar als precies dat, kortzichtig en stupide — en los van het feit ik alleen maar een soort van schaapmensen om me heen ervaar die na-blaten wat de opiniemakers voor-blaten zonder er zelf ook maar één seconde over na te denken — en los van het feit dat ik heel moeilijk kan begrijpen waarom andere mensen niet verder kunnen kijken dan hun neus lang is en als makke schapen blind achter elkaar aanrennen, compleet gemanipuleerd door de onzin van de massamedia — is het niet waar dat ik me opwind en druk maak over die stupiditeit en kortzichtigheid.

Ik wind me op en maak me druk omdat ik blijkbaar vind dat die andere mensen niet zo stupide en kortzichtig horen te zijn. Ik maak me druk en wind me op , ik doe dat mijzelf aan, want het is niet aan mij om te vinden dat iemand niet stupide of kortzichtig mag zijn, het is niet aan mij om te vinden dat een ander niet mag geloven wat hij gelooft, en het heeft ook geen daadwerkelijk effect op mij (anders dan de ego-geestelijke reactie van opwinden en druk maken), aangezien er niet iets is dat bedreigd kan worden.

Soms is de waanzin om me heen zo groot — en hij wordt met de dag groter naargelang steeds meer en meer mensen die vroeger nog enigszins konden nadenken de hooivorken en fakkels oppakken en achter de gestoorde meute aanrennen (It was him! He did it! Let’s kill the monster!) — dat ik me er daadwerkelijk over opwind, me druk maak en zelfs boos word, terwijl het mij niets aangaat en het geen effect op mij kan hebben — ook al lijkt dat wel zo te zijn.

Gelukkig zie ik dit steeds vaker steeds sneller in en kan ik het na een diepe zucht en een lichte vloek laten gaan… Het is niet aan mij om de mensen om me heen te veranderen, het is niet aan mij om de wereld te verbeteren, ik kan alleen maar met mijzelf aan de slag.