SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 AUTOLYSE
De Kudde — (09-04-2017)

Voor Ego om te geloven dat het ’t lichaam is en om jou er van te overtuigen dat jij het Ego bent dat ’t lichaam is, waardoor jij gelooft het lichaam te zijn, heeft Ego schijnbare ‘andere mensen’ nodig om te bewijzen dat het bestaat. Door zich te verbinden met anderen kan het zich er middels reflectie en projectie van overtuigen dat het IS. Dat is de reden waarom een ‘mens’ het altijd nodig vindt om onderdeel te zijn van een kudde.

Die kudde kan een grote kudde zijn, zoals de Nederlandse kudde, of een kleinere kudde die een sub-kudde is van een grote kudde, zoals de linkse kudde, de rechtse kudde, de groene kudde, de alternatieve kudde, de rap kudde, de heavy-metal kudde, de familie kudde, de werk kudde, et cetera. Om het gevoel te hebben dat we ‘mens’ zijn, dienen we ons, naast de identificatie met ons lichaam, ergens extern mee te identificeren.

Dit kudde-gedrag komt niet voort uit de wil of de wens ergens bij te horen, maar eerder uit de angst om nergens bij te horen. Ego doet ons geloven dat het ergens bij horen, het geaccepteerd worden door een kudde, ons mens maakt. Dit betekent dat, wanneer we nergens bij horen, wanneer we het gevoel hebben uitgesloten of misschien zelfs uitgestoten te worden, we wellicht geen mens zijn.

Hierdoor zou er de volgende vraag op kunnen komen:

‘Als ik niet mens ben, wat ben ik dan?’

Het stellen en het serieus willen beantwoorden van de vraag ‘Wat ben ik?’, leidt onherroepelijk naar de verdwijning van die schijnbare ‘IK’ en leidt onherroepelijk naar de realisatie dat jij niet dat lichaam bent. Na die realisatie zul je niet meer de noodzaak voelen om bij een kudde te horen, omdat het compleet gestoord is om een kudde te gebruiken om te bewijzen dat je iets bent wat je niet bent en nooit bent geweest.

Vanzelfsprekend kun je je wel aansluiten bij een kudde, wanneer je dat leuk vindt of vermakelijk vindt, maar je zult de acceptatie door zo’n kudde nooit meer verwarren met het bewijs dat jij je lichaam of dat Ego bent. Bovendien zul je nooit meer kunnen geloven dat je een inherent onderdeel bent van die kudde en dat die kudde een noodzakelijkheid is voor jou om te kunnen bestaan. Je zult de kudde zien als een tijdelijk onderkomen, niet werkelijk van belang maar leuk voor nu.