START WELKOM INHOUD NIEUWS WEBSITES CONTACT DONEREN

TEKSTEN:
ARCHIEF INDEX

BLOGS:
SNIPS' AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS

CURSUS:
AUTOLYSE
MEDIA: STREETLIFE PICS
STREETLIFE VIDS
E-BOEKEN
AUTOLYSE VIDS
MUZIEK

NIEUWS ARCHIEF
FACEBOOK

VERVERSEN
 SNIPS' AUTOLYSE
Rusten In Wat Is — (21-04-2017)

‘Rusten in wat is’ is volgens mij het moeilijkste wat er bestaat. Het begint al met dat het klinkt als een mooie New Age bullshit uitspraak die de eerste de beste New Age goeroe met anderhalve verlichtingservaring kan roepen terwijl hij bezig is het geld te tellen dat hij de spirituele zoekers heeft afgetroggeld. Verzet verzekerd!! Althans, hier!

Nee! ‘Rusten in wat is’ is geen spirituele oefening, want een oefening is een actie en dat is niet rusten. Het is ook niet ‘Leven in het NU’, want ‘leven’ impliceert ‘beweging’ en ‘iets doen’ en is niet rusten. ‘Rusten in wat is’ is vergelijkbaar met ‘ik zie wel wat er gebeurt’ en ‘ik merk het wel’. Het houdt in dat je het leven het leven laat zijn en niet ingrijpt in wat er gebeurt. Dit betekent niet dat je niets mag doen, want ‘iets niet mogen doen’ is jezelf ‘iets doen’ ontzeggen en dat is nog steeds een actie en niet rusten.

‘Rusten in wat is’ kun je omschrijven als ‘Zijn’, maar het woord ‘Zijn’ levert een extra probleem op voor ons ego-denksysteem; het begrijpt niet wat ‘Zijn’ is, het begrijpt alleen ‘doen’. Vandaar dat ik ‘Rusten in wat is’ gebruik, omdat ‘Rusten’  het dichtst bij ‘bezig zijn met niets doen’ komt en dat kan het ego-denksysteem heel misschien begrijpen.
IK ga rusten in wat is,” zal het ego-denksysteem ten onrechte denken en het als een actie ervaren, terwijl het dat niet is.
‘Rusten in wat is’, hoe doe je dat? Dat is een goede vraag en levert meteen de reden op waarom het zo moeilijk is. ‘Rusten in wat is’ is niet iets dat je kunt doen, want ‘iets doen’ is een actie, een beweging, en dus niet rusten. ‘Rusten in wat is’ is een gemoedstoestand die je alleen maar kunt trachten toe te laten; waarvoor je open kunt staan, als het ware. Het is een gemoedstoestand waarin je de vorige seconde niet laat meewegen in wat er nu gebeurt en de volgende seconde niet als reden gebruikt om te doen wat je deze seconde nu hier doet.

‘Rusten in wat is’ kun je, om het ego-denksysteem tegemoet te komen, zien als doen wat je doet zonder onderbouwing die je put uit het verleden en zonder verwachting die je projecteert op de toekomst. Kortom — ZIJN! in plaats van DOEN! — maar dat is het moeilijkste wat er bestaat, omdat het ego-denksysteem er letterlijk geen fuck van begrijpt en er niet mee uit de voeten kan. Het ego-denksysteem staat dan letterlijk met lege handen en dat maakt het de beste ‘schijnbare methode’ (een methode die geen methode is) om wakker te worden.

Een belangrijke voetnoot is wel dat je pas kunt ‘Rusten in wat is’ wanneer er geen obstakels meer aanwezig zijn in de denkgeest, en die obstakels verwijder je (in my humble opinion) het makkelijkst middels Autolyse, ondersteund met Zelf-onderzoek.

[Voor meer informatie over Autolyse en Zelf-onderzoek: WWW.AUTOLYSE.NL]