SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?
 AUTOLYSE
Twee Simpele Inzichten — (07-06-2017)

Twee “inzichten” die in mijn ogen van belang zijn om genoeg afstand te kunnen nemen van de Droomstaat, zodat je kunt kijken naar wat IS in plaats van wat NIET IS en kunt ontwaken uit de Droomstaat, zijn extreem simpel en tegelijkertijd extreem verwoestend.

Deze twee inzichten zijn:
  1. Ik heb alles wat ik zie alle betekenis gegeven die het voor mij heeft;
  2. Ik voel nooit onvrede om de reden die ik denk.
De eerste is in principe de enige die je echt nodig hebt, omdat deze aangeeft dat alles waarvan jij denkt en gelooft dat het iets is of iets betekent, dat niet is en dat niet betekent. Jij bent degene die er een waardeoordeel over heeft, jij hangt er het prijskaartje aan en het is wat het lijkt te zijn voor jou omdat jij ten onrechte gelooft dat het is wat het simpelweg niet is.

Het tweede inzicht volgt hier automatisch op. Aangezien alles van zichzelf geen enkele betekenis en geen enkele waarde heeft totdat jij het die betekenis en waarde geeft, is elke reactie en elke emotie die daarop volgt ongegrond en onwaar. Jij maakt je ten onrechte druk- en voelt ten onrechte onvrede om zaken, dingen en gebeurtenissen, die niet zijn wat ze werkelijk zijn, aangezien alles alleen alle waarde en betekenis lijkt te hebben die jij er aan geeft, en dus niet de waarde en betekenis die het werkelijk heeft.

Dit is natuurlijk ook zo wanneer je vrede, geluk en liefde voelt. Ook dat voel je nooit om de reden die jij denkt, maar alleen om de waarde en betekenis die jijzelf hebt gegeven aan die reden. Die reden zelf is waardeloos en betekenisloos en alle onvrede, vrede, haat, liefde, geluk en ongeluk die je ervaart, komt voort uit wat jij jezelf letterlijk in je hoofd hebt gehaald.

Niets is wat of waar jij denkt dat het is, niets is wat of waar jij gelooft dat het, niets wat jij denkt of gelooft is waar. Zonder enige uitzondering. En dat is waarom bijna niemand werkelijk ontwaakt uit de Droomstaat, omdat het voor vrijwel ieder mens onmogelijk te geloven is dat alles wat hij denkt en gelooft dat waar is, alles wat hij denkt en gelooft te zien, alles wat hij denkt en gelooft te zijn, alles wat hij denkt en gelooft mee te maken, letterlijk en absoluut niet waar is.