SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?
 AUTOLYSE
Vraag En Antwoord — (19-06-2017)

VRAAG: Wat is ontwaken uit de Droomstaat?

ANTWOORD: Ontwaken uit de Droomstaat is het realiseren dat het schijnbare feit van het leven op aarde als losstaande entiteit, te midden van miljarden en miljarden andere losstaande entiteiten, niet waar is.

Wanneer je ontwaakt uit de Droomstaat dan is er de realisatie dat het leven op aarde, en in principe in het gehele universum, een illusie is die je kunt vergelijken met een droom zoals je die ’s nachts ervaart. En dan is er ook de realisatie dat jijzelf niet bent wat je nu denkt en gelooft te zijn; dat lichaam met die naam.

VRAAG: Wat gebeurt er wanneer ik ontwaak uit de Droomstaat?

ANTWOORD: Met jij als schijnbaar lichaam met een schijnbare denkgeest hier op aarde niet zo heel veel, anders dan dat het leven schijnbaar minder zwaar wordt en alle meevallers en tegenslagen minder persoonlijk worden opgevat.

Niettemin zullen er gewoon nog steeds rampen plaatsvinden en zal er pijn en lijden zijn, alleen je reactie daarop zal minder persoonlijk zijn; je zult je er minder van aantrekken omdat jij je realiseert dat het allemaal niet waar is, een droom, illusie, en dat jij als personage niet waar bent. Je ziet in dat alles wat schijnbaar gebeurt nooit is gebeurt, omdat er geen wereld is, alleen een Droomstaat.

VRAAG: Wat of wie ontwaakt uit de Droomstaat?

ANTWOORD: Dat wat jij werkelijk bent, wat uiteindelijk alles is, ontwaakt uit de Droomstaat. Het is dus niet zo dat wat jij nu denkt te zijn, dat lichaam met die naam en die schijnbaar unieke denkgeest en dat schijnbaar unieke leven, ontwaakt, maar dat wat dat lichaam met die naam en die denkgeest en dat leven projecteert in de Droomstaat hetgeen is dat ontwaakt.

Je kunt het vergelijken met lucide dromen. Wanneer je ’s nachts droomt en het lukt je om in die droom te ontwaken, waarna je de droom kunt sturen, dan is het niet zo dat jij als het droomkarakter in de droom ontwaakt, maar jij als slaper ontwaakt uit de droom en realiseert je dat je droomt. De droom gaat verder, net als je droomkarakter verder gaat, alleen geloof je niet meer dat het werkelijkheid is.

Jij, als lichaam met een naam en een denkgeest en een leven, bent het ‘droomkarakter’, maar dat is niet wat jij werkelijk bent. Het is slechts een projectie van- en door wat je werkelijk bent. Het is dus ‘dat wat jij werkelijk bent’ dat wakker wordt, waarna de realisatie daar is dat het slechts een droom is en dat je het niet allemaal zo serieus hoeft te nemen.

Jij, als lichaam/naam/geest, bent wat gedroomd wordt door wat je werkelijk bent, en alleen wat je werkelijk bent kan ontwaken. Dat wat gedroomd wordt kan nooit ontwaken, omdat het gedroomd wordt en dus niet waar is, zoals alles wat plaatsvindt en zich beweegt in de droom die we ’s nachts dromen ook niet waar is.

VRAAG: Waarom zou ik willen ontwaken uit de Droomstaat?

ANTWOORD: Het is niet de vraag waarom je het zo willen, aangezien het onvermijdelijk is. Net zoals iedereen ’s ochtends wakker wordt en stopt met dromen, zo moet dat wat je werkelijk bent ook een keer ontwaken. De vraag is niet waarom je moet ontwaken, zelfs niet of je zult ontwaken, maar eerder wanneer je zult ontwaken.

Je kunt wachten tot het een keer gebeurt, wat binnen de illusie van tijd en ruimte eeuwen en levens kan duren, of je kunt nu kijken naar de Droomstaat en je realiseren dat het een Droomstaat is. Vraag je af wat jij bent en realiseer je dat jij onmogelijk dat lichaam met die naam en die denkgeest en dat leven kunt zijn, en dan kun je nu ontwaken.

In absolute waarheid is er niemand die droomt en vanzelfsprekend niemand die dient te ontwaken. Er is namelijk nooit iets gebeurd, er wordt alleen maar gedroomd, en net zoals je uit de nachtelijke droom kunt ontwaken en kunt spelen met de droom, zo kun je ook uit de Droomstaat ontwaken en spelen met de Droomstaat. In principe ben je al wakker, alleen geloof je nog steeds dat dit niet zo is.