SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 AUTOLYSE
Wat Is Dit Hier Nu? (Deel 1) — (08-07-2017)

Dit is verder voor niemand van belang. Het is slechts iets wat ik zelf wil opschrijven. Ik wil voor mezelf duidelijk proberen te krijgen wat dit leven op aarde in dit universum nu precies is. Wat is mijn mening hierover? Aan welke “kant” sta ik?

Ik weet natuurlijk al wat mijn mening is, hoe ik het zie, maar ik wil het duidelijk opschrijven zodat ik er naar kan kijken, omheen kan lopen, en zo nodig kan verbranden als het bullshit blijkt te zijn. In principe is het genoeg om te weten dat het niet waar is. Het is een illusie en een illusie is niet waar, dus over een illusie hoef je niet lang na te denken om te beslissen dat het een illusie is, waarna je het kunt wegleggen, of verbranden, om weer verder te gaan.

En toch ga ik het er over hebben!

In Een Cursus in Wonderen wordt dit leven op aarde in dit universum een “nietig dwaas idee” genoemd waarom wij vergaten te lachen. In principe is dat ook weer genoeg om te weten, want waarom zou je energie gaan steken in een nietig dwaas idee? Het enige antwoord hierop is ‘omdat ik dat ga doen’, want het punt waar ik nu even naar wil kijken is het volgende:

Het nietig dwaas idee is wat er gebeurde vóór het een schijnbare fysieke vormgegeven realiteit werd. Er is eerst het idee, daarna het geloven in het idee (het vergeten er om te lachen) en vervolgens de schijnbare fysieke vormen; het universum, de aarde, het leven op aarde, jij en ik. Dat dit allemaal op hetzelfde moment (nu) gebeurt, gebeurde en gebeurd is, doet er even niet toe, aangezien we hier nog steeds met een schijnbare tijdlijn te maken hebben.

In Een Cursus in Wonderen wordt gedaan alsof dat “nietig dwaas idee” een vergissing was, er wordt niet op ingegaan waarom dat idee ontstond en er wordt zelfs geïmpliceerd dat wijzelf dat dwaze idee hebben ontwikkeld en dat ‘God’ (dat wat ik ‘Dat wat IS’ noem) er niets mee te maken zou hebben.

Dat is nogal simplistisch geredeneerd, aangezien ‘God/Dat wat IS’ het enige is dat werkelijk is. ‘God/Dat wat IS’ is Waarheid en ook nog eens de enige Waarheid, de rest is letterlijk niet. ‘God/Dat wat IS’ is oneindig, grenzeloos, eeuwig Bewustzijn dat zich dus bewust moet zijn van alles. En oneindig, grenzeloos, eeuwig Bewustzijn zou zich niet bewust zijn van een nietig dwaas idee? Dat gaat er bij mij simpelweg niet in.

Volgens Een Cursus in Wonderen dachten wij dat we als afgescheiden entiteiten zouden kunnen bestaan (wat niet mogelijk is) en daarom moeten wij ons herinneren dat dit een dwaas idee was en een onmogelijk idee én dat het daarom nooit is gebeurd.

Ik begrijp dit in de context van het leerproces, maar ik denk zelf dat de redenatie van Een Cursus in Wonderen, ten opzichte van de oorzaak van dat dwaze idee van afscheiding, onjuist is. Het is een, door wie dan ook, verzonnen verhaal en methode — een zeer goede, bruikbare en functionele methode — dat gebruikt kan worden om te ontwaken in de Droomstaat (niet uit de Droomstaat), maar het is niet een waar verhaal.

Om te beginnen is ‘God/Dat wat IS’ het enige dat is, dus als er al een idee van afscheiding is ontstaan, dan is dat ontstaan in het bewustzijn van ‘God/Dat wat IS’, aangezien God/Dat wat IS’ oneindig, grenzeloos, eeuwig Bewustzijn is en het enige dat is. Er is geen andere plek waar dat nietig dwaas idee heeft kunnen opkomen.

Dus het was ‘God/Dat wat IS/Oneindig Bewustzijn’ dat dit dwaze idee had waardoor er uiteindelijk een schijnbaar fysiek universum is ontstaan, en het was ‘God/Dat wat IS/Oneindig Bewustzijn’ dat schijnbaar vergat te lachen.

Hierdoor ontstaat een nieuw probleem, aangezien ‘God/Dat wat IS/Oneindig Bewustzijn’ niets anders is dan absoluut perfecte intelligentie (in principe is het absoluut perfecte alles). Het is niet mogelijk dat ‘God/Dat wat IS/Oneindig Bewustzijn’ een vergissing maakt en het is niet mogelijk dat ‘God/Dat wat IS/Oneindig Bewustzijn’ vergeet te lachen om zijn eigen dwaas idee.

Hieruit kan ik niet anders dan concluderen dat het niet een dwaas idee was en niet een vergissing. Het was de bedoeling dat dit idee werd uitgevoerd en het is niet de bedoeling — als we al kunnen spreken van een werkelijke bedoeling, wat ik betwijfel; maar anyway — het is volgens mij niet de bedoeling dat we om dit dwaze idee (dat niet dwaas is) gaan lachen, aangezien het schijnbaar de bedoeling is dat dit leven op aarde in dit universum uitgespeeld wordt.

Waarom? Misschien omdat het op het moment dat het idee opkwam een goed idee leek? Of misschien gewoon: waarom niet? Het belangrijkste punt blijft nog steeds dat ‘God/Dat wat IS/Oneindig Bewustzijn’ nog steeds onveranderd het enige is dat is, dus ook al wordt het idee uitgespeeld in dualiteit, dat maakt het nog steeds niet waar.

Ontwaken uit de Droomstaat en herinneren wat je werkelijk bent is wellicht, gezien vanuit het perspectief van ‘God/Dat wat IS/Oneindig Bewustzijn’, vals spelen. In “Deel 2” hoop ik hier nog wat verder op in te gaan, ik wil de blogs niet al te lang maken (als het even kan).