SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?
 AUTOLYSE
Waarom Er Niets Verandert — (29-11-2017)

Ik vermoed dat er bij veel mensen het idee, of de hoop, bestaat dat hun leven en het leven in het algemeen drastisch zal veranderen wanneer ze wakker zullen worden. Dit is niet zo, en dat is dan ook meteen de informatie die je niet verstrekt zal worden door mensen die zichzelf als spirituele leraar of coach presenteren en voor inkomsten afhankelijk zijn van jouw zoektocht.

Er verandert helemaal niets aan jij als schijnbaar lichaam en de wereld waarin jij je schijnbaar bevindt. De moord en doodslag stopt niet, de oorlogen stoppen niet, de seizoenen veranderen niet, je moet nog steeds eten en drinken en er voor zorgen dat je eten en drinken vergaart en je hebt nog steeds te maken met mensen die jij wel of niet leuk vindt die jou wel of niet leuk behandelen.

Ik vermoed dat veel mensen die geloven dat ze wakker zijn geworden, zich terugtrekken uit de directe samenleving en zich afsluiten van alles waar hun lichaam en geest negatief op reageert. Vervolgens starten ze een mantra over hoe alles goed is en hoe alles één is en dat alles liefde is, tot ze zichzelf daarvan hebben overtuigd. Dit is omdat de buitenwereld na ontwaking nog steeds zo blijkt te zijn zoals deze altijd al was en niet te veranderen is in wat zij vinden dat het zou moeten zijn.

Het probleem na ontwaking is nooit dat de wereld en het leven niet is wat jij vindt dat het zou moeten zijn, het probleem is dat jij vindt dat de wereld en het leven moet zijn zoals deze niet is. De wereld en het leven is niet het probleem, jouw perceptie van de wereld en het leven is het probleem, en vanzelfsprekend is het niet de wereld en het leven dat moet (noch zal) veranderen, maar jouw perceptie van die wereld en dat leven.

Hier is een vervelend feitje dat de meeste spirituele zoekers niet willen horen:

Wanneer je ‘wakker’ wordt,
verandert er niets, nada, noppes
aan niets, nada, noppes!

Dit is omdat wakker worden niets te maken heeft met jouw lichaam, jouw geest, jouw ziel, jouw leven, deze aarde of dit universum. Het gaat buiten jou en alles wat we als realiteit ervaren om en het is volkomen en absoluut onpersoonlijk. Het gebeurt en heeft niets te maken met wat dan ook op deze schijnbare aarde in dit schijnbare universum. Het is niet dat jij wakker wordt, maar het is eerder zo dat er wakker worden is waardoor er gezien wordt — maar niet door jou — dat er nooit iets heeft geslapen, maar dat is een fucking mondvol.

Er is niet iemand die wakker wordt, er wordt alleen ingezien, maar niet door een persoon, niet door iemand, dat er niemand is die een iemand is. Simpel gezegd, wordt er ingezien dat jij niet bent wat je dacht te zijn. Je bent niet dat lichaam, niet die geest, niet die entiteit hier op aarde in dit universum en dat inzicht verandert vanzelfsprekend helemaal niets aan dat lichaam, die geest, die entiteit hier op deze aarde in dit universum noch aan deze aarde en dit universum.

Het spel gaat gewoon door. Het lichaam blijft leven met alle hormonen, voorkeuren en afkeuren, en alle karaktereigenschappen in tact. Een deel ervan zal worden afgezwakt omdat er is ingezien dat er niemand in dat lichaam zit en het gebeuren, het spel, volkomen onpersoonlijk is. Je wordt misschien minder snel boos en dat wat er plaatsvindt in het spel zal misschien minder impact op je hebben, maar het spel zelf, het leven zelf, verandert nooit.

Het leven is niet goed of slecht. Wat er schijnbaar gebeurt en wat we elkaar schijnbaar aandoen is niet goed of slecht. Je kunt als een gek willen dat het anders is, vinden dat het anders moet zijn, hopen of bidden dat het anders zal worden, maar dat verandert helemaal nooit iets aan hoe het is en het enige wat dit je oplevert is een kut- of klote gevoel (pick your choice).

Het leven is een (naar mijn bescheiden mening, gestoord) spel dat, wanneer het voorbij is, net als bij Mens Erger Je Niet of Monopoly, geen enkel effect heeft gehad op dat wat is. Het maakt niet uit hoeveel bordspellen Monopoly je speelt, het is elke keer hetzelfde spel en wanneer het spel gespeeld is ben je geen fuck rijker dan voordat je er aan begon, en dit schijnbare leven is niets anders dan zo’n spel.

Wakker worden is inzien dat dit leven niet de werkelijkheid is, dat jij niet je lichaam bent, en dat alles wat er gebeurt geen enkel effect heeft op dat wat jij werkelijk bent en dat wat werkelijk is. Hierin, en alleen hierin, ligt de vrede… en vervolgens ga je gewoon weer aan de slag met dat stomme spel waarin je schijnbaar meespeelt; want er is niets veranderd en er zal nooit iets veranderen omdat jij dat toevallig wilt of wenst. Deal with it!