SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 IN DE ZANDBAK
Niet Spiritueel Bezig — 070318

Ik merk dat ik de laatste tijd ergens tegenaan loop. Ik vind het moeilijk om te beschrijven omdat het niet werkelijk iets is, aangezien het is opgebouwd uit veronderstellingen, aannames en ideeën van anderen ten opzichte van het openbare personage “Frits”. Misschien is het een goed idee om daar iets over te zeggen

Ik verdiep me al sinds de jaren 90 van de vorige eeuw in wat men ‘alternatieve materie en informatie’ zou kunnen noemen. Dit verdiepen, of onderzoeken, is gericht op het vinden van iets dat waar is door te kijken naar dat wat (in mijn ogen) overduidelijk onwaar is. In eerste instantie gericht op de fysieke wereld, de politiek en de maatschappij, maar uiteindelijk heeft het me geleid naar het onderzoeken van de waarheid, of de echtheid, van de realiteit waarin wij ons — zo het schijnt — bevinden.

Dit laatste deel van mijn onderzoek heeft me in contact gebracht met het ‘spirituele wereldje’ en mijn ‘onderzoeksresultaten’ hebben er in het verleden ten onrechte voor gezorgd dat ikzelf geloofde ‘verlicht’ en ‘wakker’ te zijn. Ik weet inmiddels dat dit niet zo is, omdat het logischerwijs niet mogelijk is. Niemand hier op aarde is verlicht of wakker en niemand hier op aarde zal ooit verlicht of wakker worden.

Niettemin zijn er mensen die nu ten onrechte geloven dat ik wat ik doe en zeg ‘spiritueel’ is en dat ik daardoor ingedeeld kan worden in een ‘advaita wereldje’ of ‘nondualisme wereldje’ of zelfs een ‘goeroe wereldje’ — en dat is waar ik tegenaan loop. Dit betekent dat ik nu even iets meer dan anders op mijn hoede moet zijn, omdat ‘ego’ natuurlijk niets liever wil dan deel zijn van zo’n wereldje en zo’n status hebben — en ik wil niet in die valkuil vallen.

Ik ben niet spiritueel bezig en wat ik vertel heeft niets met spiritualiteit te maken — ook al lijken teksten uit mijn (schijnbaar) verleden dit tegen te spreken. Ik probeer alleen te beschrijven wat is en wat is is niets bijzonders. Ik hoop in de loop van de tijd, in de loop van dit blogboek, gaandeweg iets meer te verklaren over waarom ik schrijf wat ik schrijf (en het meeste van wat ik schrijf staat op mijn andere weblog Snips’ Autolyse en de website Snips.nl) en waarom dat niets met ‘spiritualiteit’ of ‘verlichting’ te maken heeft.