SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 IN DE ZANDBAK
Vertrouwen Hebben — (110418)

Het hebben van vertrouwen is een lastig iets om uit te leggen. Het is niet hetzelfde als geloven dat het wel goed zal komen of van alles ondernemen vanuit een blind vertrouwen dat er iets of iemand is die er voor zal zorgen dat het goed zal uitpakken en dat je altijd veilig zult zijn.

In het Engels hebben ze er een mooi woord voor: Faith. Dit vertalen we als ‘geloof’, omdat er in het Nederlands (bij mijn weten) geen woord voor is, maar het is niet ‘geloof’. Vertrouwen, of faith, heb je niet in iets, iemand of een vaststaande uitkomst. Vertrouwen heb je omdat vertrouwen er is. Ik kan het niet uitleggen in woorden juist omdat het alleen iets is dat is… het ‘heerst’ als het ware in dat wat ik ben, een absoluut weten dat het nooit anders kan gebeuren en aflopen als hoe het gebeurt en afloopt.

Dit levert niet op dat er alleen maar goede dingen gebeuren, het betekent niet dat je altijd veilig bent onder alle omstandigheden, maar het levert een gevoel van vrede op dat, zolang jij overal oprecht in staat en oprecht vanuit een innerlijke eerlijkheid op reageert, dat wat er gebeurt precies is wat deze situatie blijkbaar dient op te leveren… en daar heb je vrede mee, omdat je aanvoelt dat het niet anders kan zijn. Maar er is niet iets of iemand die dat regelt, dus er is geen plan en niet een van te voren vaststaande uitkomst en jijzelf hebt daar ook geen werkelijke invloed op.

Nogmaals, ik ga niet beweren dat dit alleen goede gebeurtenissen oplevert en dat alles oké zal zijn, maar veelal is dat — zo is mijn ervaring — wel het geval. Het gevaar is dan ook dat je er op gaat ‘vertrouwen’ dat het altijd goed zal uitpakken, maar, zoals gezegd, dat is niet het ‘vertrouwen’ waarover ik het heb.