SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 IN DE ZANDBAK
Waarom Niet? — (170818)

Ik was aan het lezen in “Spirituele Oorlogvoering” van Jed McKenna en op een gegeven moment in dat boek schrijft hij: “Als je een beetje lol wilt hebben met je Spirituele Autolyse, begin dan met de vraag: Waarom zou ik mezelf nu, op dit moment, niet van kant maken?”

Ik heb dit boek vanzelfsprekend eerder gelezen, dus ik kan niet met zekerheid zeggen of het dankzij of ondanks dit boek is, maar ik begin vrijwel elke dag met de vaststelling “Oké, ik leef nog,” gevolgd door de vraag “maar waarom zou ik vandaag géén zelfmoord plegen?” En waarom ook niet? Het is een authentieke optie en wellicht is leven of doodgaan het enige waar we enige controle over kunnen hebben en waar we iets over te zeggen hebben.

Leven of sterven, zijn of niet zijn, dat is een vraag die we ons kunnen stellen en volgens mij is het een gezond idee als we dat ook dagelijks doen. Al was het alleen maar om ons bewust te zijn van het simpele feit dat we de opties — leven of sterven! — tot onze beschikking hebben. Wat er ook gebeurt, waar we ook zijn, wat we ook meemaken, we kunnen altijd de keuze tussen leven of sterven maken.

Wanneer de weegschaal doorslaat naar ‘leven’, dan weten we waar we mee bezig zijn en als de weegschaal doorslaat naar ‘sterven’ dan kunnen we ons gaan afvragen waar we nou helemaal mee bezig zijn. Het leven zelf is vergeefs, niemand overleeft het en we gaan allemaal een keer dood. We hebben de mogelijkheid om te kiezen tussen leven of sterven… dus.. waarom niet?