SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 IN DE ZANDBAK
Laat De Helmstok Los! — (071218)

Steeds vaker zie ik steeds sneller dat wat ik doe, onderneem of probeer, puur en alleen gedaan wordt vanuit dat restje identificatie met de ‘lichaam-geest-constructie’ dat nodig is om te functioneren in de duale Droomstaat; en steeds vaker en sneller merk ik dat ik er geen zin meer in heb.

Dit klinkt dramatischer dan het is, dus ik geef even een recent voorbeeldje. Kortgeleden heb ik een serie “Vraag & Antwoord” gepubliceerd. Hiervoor ben ik mijn ‘archief’ ingedoken op zoek naar vragen van anderen aangevuld met antwoorden van mij. In korte tijd heb ik daarvan 7 voorbeelden gepubliceerd, maar nu is de lol er al weer van af. Ik heb nog veel meer materiaal, maar het uitzoeken en verwerken van dit materiaal komt vanuit het denken dat denkt dat dit ergens goed voor is. De eerste 7 delen waren een spontane actie, maar de voortzetting en het vervolg niet… en dan heb ik er geen zin meer in.

Hetzelfde geldt voor het boek dat ik van plan was te schrijven, ik kan met redelijke zekerheid zeggen dat dit boek er niet binnen aanzienlijke tijd zal komen en er bestaat een redelijk grote kans dat dit boek er nooit zal komen. Dit geldt ook voor het Droomstaat – Autolyse initiatief, ook dat is iets wat ik niet per se actief ga promoten of waarvoor ik me heel erg actief ga inzetten. Dat was wel het plan, maar dat plan kwam voort uit het ego-denken in de ‘lichaam-geest-constructie’ genaamd “Frits”. Ik sta nog steeds open voor persoonlijke gesprekken, maar als deze zich niet voordoen dan maakt dat niets uit.

Het wordt steeds duidelijker wat Jed McKenna bedoelt met “release the tiller” (laat de helmstok los), het is de handen van het stuur afhalen en je te laten rijden of varen in plaats van zelf te rijden of varen. Er gebeurt van alles in dit pretpark annex gekkenhuis waarop je kunt inspringen of waarin je kunt meegaan zonder dat je daarvoor zelf het initiatief hoeft te nemen. Dat is wat “meegaan met de stroom” (of “go with the flow”) betekent en het wordt steeds duidelijker dat dit ook is wat “ik” wil, moet en ga doen. In feite hoef “ik” niets te doen, ik hoef alleen te beslissen of ik wel of niet reageer op wat langskomt.

“Afwachten wat er gebeurt” of “op je reet zitten en nietsdoen” is bijna een doodzonde in deze duale Droomstaat, het wordt vaak uitgelegd als “lui zijn”, maar toch is dat precies wat ik ga doen. Ik geef het stuur over aan ‘wat is’ en ga lekker op de passagiersstoel zitten. Ik zie wel waar ik terechtkom, ik zie wel wat er gebeurt, ik merk wel waar ik wel of niet op zal reageren en of dit wel of niet iets oplevert. Ik sta open voor alles maar verwacht helemaal niets.

Als dat geen goed voornemen voor het komende jaar is, dan weet ik het ook niet meer.