SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 IN DE ZANDBAK
Zinloos, Doelloos en Niet Waar — (291218)

Ik krijg de laatste tijd berichten, of ik zie het op een andere manier langskomen, van mensen die, na het doorzien van de droomstaat, zoiets hebben van “Als het toch niet echt waar is, en alles zinloos en doelloos is, waarom zou ik dan nog wat doen?” of “Het lukt me niet meer om ergens aan te beginnen of om iets te doen, omdat dit toch allemaal niet waar is en doelloos en zinloos is.”

Het punt wat hierbij, volgens mij, over het hoofd wordt gezien is dat het altijd al niet waar is geweest, dat het altijd al zinloos is geweest en dat het altijd al doelloos is geweest. Er is nooit een punt of een moment geweest binnen deze tijd en ruimte, binnen de gehele geschiedenis van het universum, dat het wel waar of zinvol is geweest en dat het wel een doel had. Het is letterlijk nooit niet zinloos en doelloos en niet waar geweest.

Met andere woorden, er is niet iets veranderd aan de situatie en het enige verschil is dat je bent begonnen met zien hoe het werkelijk is. Dat wat je dan vervolgens het gevoel geeft dat je nu opeens geen zin meer hebt om iets te doen, is ‘egozelf’ en mijn advies is om daar vooral niet naar te luisteren. Dus haal even die adem, spreek jezelf moed in ga gewoon doen wat je altijd al hebt gedaan. Het is niet opeens nu minder zinvol, want het is nog nooit zinvol geweest, dus waarom maakt het dan nu opeens iets uit?

Als blijkt dat wat je doet je geen plezier geeft, dan kun je er ook gewoon mee stoppen. Dan levert het je blijkbaar niets op en dan zal je het ook niet gaan missen. ‘Egozelf’ maakt graag een probleem van een situatie dat geen probleem is, of creëert gewoon een probleem vanuit het niets, en dit — dat alles zinloos, doelloos en niet waar is — is geen probleem omdat het altijd al zo is geweest. Er is letterlijk niets anders veranderd dan de manier waarop je er naar kijkt, de situatie zelf is absoluut ongewijzigd.