SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 IN DE ZANDBAK
Vraag & Antwoord (8) — (260419)

Ik schreef op Facebook:
Vandaag heb ik ‘Zelf’ ontslagen en dit lichaam aangeboden aan de ‘Hogere Macht’ a.k.a. ‘Heilige Geest’. Waarom? Omdat ik behoorlijk klaar ben met alle onzin.

Er werd een klein gevoel van angst gevoeld in het lichaam, omdat het zo lang op ‘zelf’ had vertrouwd om feitelijk alles buiten alle proporties te blazen; maar omdat ‘Zelf’ het gebouw had verlaten, vervaagde dit gevoel van angst snel.

Gisteren mediteerde ik op mezelf overgeven aan de Hogere Macht, maar ondanks dat werd ik vanochtend wakker met een geval van egocentrisme, dus besloot ik om ‘Zelf’ te ontslaan … en toen, tot mijn verbazing, werd alles lichter en ik voelde het egocentrisme vervagen.

Het gaat over teruggaan naar het punt waar de beslissing werd genomen om te kiezen voor ‘Zelf’ en ‘Ego’ en er naar kijken en zien dat het een vergissing was, en dan: eenvoudig en voorzichtig opnieuw kiezen.
L.L. vroeg:

“Interessant. Waar kwam die keuze vandaan? En wat is er mis met egocentrisme? Wat is egocentrisme eigenlijk?“
Ik antwoordde:

Egocentrisme is het geloof een ??zelf te zijn dat de show leidt en het doet je geloven dat je het centrum van het universum bent. Wat is er mis mee? Kijk naar de manier waarop de wereld vandaag is, dat is wat er verkeerd aan is. De wereld zoals die nu is, is het effect van egocentrisme. De wereld en wat erin gebeurt, is niet iets dat met ons gebeurt, we creëren het als zodanig.

De keuze tussen Zelf en Hogere Macht kwam nergens vandaan, het is er altijd geweest en het is altijd hier, nu, voor jou om te maken. We zijn vergeten dat we Zelf/Ego hebben gekozen, omdat we denken dat we dat zijn. Daarom zijn we ons niet bewust van het tegenovergestelde van het Zelf/Ego, wat de Hogere Macht/Heilige Geest is. Zoals een vis in het water niet weet dat er groene weiden zijn; hoe kan het er dan voor kiezen om aan land te gaan?

Je kunt het een keuze noemen tussen een goede denkgeest en een verkeerde denkgeest, als je dat fijner vindt. We kozen voor de verkeerde denkgeest (ego-denkgeest) en de wereld waarin we nu leven is het resultaat. Als je de wereld zoals die is leuk vindt, cool, maar als niet zo is, ga dan terug naar het moment waarop je de verkeerde denkgeest hebt gekozen en kies vervolgens opnieuw.

Je kunt de wereld of de mensen erin niet veranderen, je kunt alleen van gedachten veranderen en realiseren dat de wereld en de mensen erin het resultaat zijn van jouw keuze en dan kun je opnieuw kiezen. Het is een trip, ik weet het.