START WELKOM INHOUD NIEUWS WEBSITES CONTACT DONEREN

TEKSTEN:
ARCHIEF INDEX

BLOGS:
SNIPS' AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS

CURSUS:
AUTOLYSE
MEDIA: STREETLIFE PICS
STREETLIFE VIDS
E-BOEKEN
AUTOLYSE VIDS
MUZIEK

NIEUWS ARCHIEF
FACEBOOK

VERVERSEN
 MIJN MEDEDELING
Frits Spoelstra Ik wil graag iets met jullie delen, het is mijn visie over de klimaatverandering. Ik hoop dat jullie er de tijd voor willen nemen.

Als het klimaat vroeger zomaar in vrij korte tijd kon veranderen in een ijstijd, wat het meerdere keren heeft gedaan zonder de invloed van mensen, waarom is het dan zo ongelooflijk of zo onacceptabel dat het klimaat nu verandert in een soort van hittegolf — wat overigens ook al een paar keer eerder is gebeurd — als gevolg van een natuurlijk fenomeen en los van de invloed van mensen?

Natuurlijk zijn we als mensen bang om uit te sterven, dat is de aard van het beestje, maar het idee dat wij dit onszelf aandoen is echt ronduit onzin. Het is werkelijk te arrogant voor woorden om te denken dat wij zoveel impact kunnen hebben op zoiets als de aarde. Het is de natuur die het doet, de cyclus van het klimaat, zoals het dat altijd is geweest. Het is echt zo simpel.

In plaats van de klimaatverandering te bestrijden, moeten we ons voorbereiden op een leven in een hetere omgeving, of een koudere omgeving... al naar gelang waar we wonen. Maar ja, zoals altijd is er niemand die naar mij luistert.

We volgen liever de paniekzaaiers die ons nog een beetje het idee geven dat we het in eigen hand hebben als we nu maar 'dit' en daarna 'dat' doen en vooral heel erg bang zijn. Sorry, we hebben het niet in de hand. We hebben er geen enkele controle over, maar we kunnen ons wel voorbereiden.

Als je het hier mee eens bent, deel deze tekst of een soortgelijke tekst dan zoveel mogelijk met iedereen die je kent. Dank je wel!