START WELKOM INHOUD NIEUWS WEBSITES CONTACT DONEREN

TEKSTEN:
ARCHIEF INDEX

BLOGS:
SNIPS' AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS

CURSUS:
AUTOLYSE
MEDIA: STREETLIFE PICS
STREETLIFE VIDS
E-BOEKEN
AUTOLYSE VIDS
MUZIEK

NIEUWS ARCHIEF
FACEBOOK

VERVERSEN
 NIEUWS ARCHIEF
Nieuws Oktober 2019        [Terug naar "Oud Nieuws Index"]weblog 30-10-2019: Nieuwe Artikel

Frits Snips: Delen is vermenigvuldigen

"Een verwarring in onze denkgeest die volgens mij heel veel verkramping oplevert in deze wereld, is het misplaatste idee dat het delen van iets met een ander een verlies oplevert. We leven in de overtuiging dat we na het delen minder zullen hebben dan daarvoor en het is de angst voor- en het geloof in schaarste dat die verkramping oplevert."
weblog 23-10-2019: Nieuwe Artikel

Frits Snips: Discussie versus gesprek

"Het voornaamste verschil tussen een discussie en een gesprek zit hem in het uitgangspunt. Bij een discussie is het een verschil van mening dat met woorden wordt uitgevochten en bij een gesprek is het ’t delen van visies en inzichten. Discussie is een vorm van geweld en een gesprek is dat niet."
weblog 16-10-2019: Nieuwe Artikel

Frits Snips: Oorlog en vrede

"Oorlog is niets anders dat vechten om gelijk te krijgen of vechten omdat de ander iets heeft wat jij wilt hebben. Oorlog is het gebruiken van geweld bij een meningsverschil of om de macht en rijkdom van een ander af te nemen omdat je gelooft dat je daar meer recht op hebt dan hij."
weblog 12-10-2019: Nieuwe Artikel

Frits Snips: Liefde en relaties

"Liefde en relaties zijn misschien wel de bouwstenen van ons leven. De mens is een sociale aap, ook al lijkt dat vaak niet zo te zijn, en we hebben liefde en onderlinge relaties nodig. Liefde en relaties horen ook mooi te zijn, dus alles wat ik er over opschrijf dat ‘mooi’ is zal worden beaamd door vrijwel iedereen; alleen doen we vrijwel altijd het tegenovergestelde er mee."
11-10-2019: Nieuwe Pagina op Snips.nl

frits snips
weblog 11-10-2019: Nieuwe Artikel

Frits Snips: En toen was er... IK!

"De belangrijkste gebeurtenis in ons leven is onze geboorte. Zonder onze geboorte zouden we er niet zijn. We zouden niets kunnen doen, niets kunnen meemaken, niet lief kunnen hebben, niet kunnen haten. Hoe frustrerend moet het dan zijn dat wijzelf helemaal niets van onze geboorte kunnen herinneren?"
weblog 10-10-2019: Nieuw Artikel

Frits Snips: Om te beginnen...

"Ik denk dat het een goed idee is om toch even kort te beschrijven wat dit ‘Volwassen Perspectief’ precies is. Niet iedereen die langs deze weblog komt heeft mijn ouder werk gelezen of kent de geschiedenis van deze term."
weblog 09-10-2019: Nieuwe Weblog

Frits Snips

Het Dagelijkse Leven vanuit het
Volwassen Perspectief

"Het plan voor de blog is om geregeld iets te schrijven over wat er gaande is in de wereld of in mijn persoonlijk leven (hoewel niet al te persoonlijk als het ook andere mensen aangaat) vanuit wat ik “het volwassen perspectief” noem. In hoeverre me dit gaat lukken, of in hoeverre ik dat leuk ga vinden om te doen, is nog even afwachten."
weblog 03-10-2019: Nieuw Artikel

In De Zandbak: Update III / Koffie

"Mijn laatste blogbericht was op 31 augustus, en nu is het alweer 3 oktober. Om een of andere reden is er niet meer de noodzaak om iets te schrijven. Dit kan altijd terugkomen wanneer er weer nieuwe inzichten zijn, maar ik heb zelf wel het gevoel dat ik grotendeels weet wat er te weten valt en dat ik dat ook inherent begrijp. Ik zie de Droomstaat voor wat het is, een Droomstaat, waardoor ik weet wat werkelijk IS, ook al is dat niet onder woorden te brengen."