SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?
 SNIPS' AUTOLYSE
Ik ben niet dat — (21-08-10)

Ik ben niet Frits; ik ben niet die man; ik ben niet de zoon; ik ben niet de broer; ik ben niet de geliefde; ik ben niet de ex-geliefde; ik ben niet de interesses; ik ben niet de baan; ik ben niet de emoties; ik ben niet het ego; ik ben niet de liefde; ik ben niet de haat; ik ben niet de boosheid; ik ben niet de gitarist; ik ben niet de schrijver; ik ben niet iets en ik ben niet niets.

Ik ben ook niet wie ik ben, net zoals ik niet ben zoals ik ben. In feite is er hier niets dat aangeeft wat ik ben. Het enige wat andere mensen zien is het lichaam dat als voedsel dient voor dat wat ik ben, maar dat wat ik ben is niet zichtbaar, tastbaar of invoelbaar; wat ik ben is niet onder woorden te brengen of intellectueel te begrijpen. Ik ben als de zucht van God die Adam leven inblies, ik ben dat wat het lichaam in motie zet zolang het voedsel dit toelaat. Als het voedsel op is sterft het lichaam, maar ben ik er nog steeds.

Ik ben dat wat niet sterven kan en nooit geboren zal worden.

Het lichaam is op aarde, aarde is het speelveld van Het Absolute en Maya, Ik ben Het Absolute en Maya is alles om mij heen. Het is slechts het innerlijke weten dat bewijst dat ik Het Absolute moet zijn, want als ik dat niet ben, dan zou ik Maya zijn en Maya is de Illusie; dat zou mij "niet werkelijk" maken en ik weet zeker dat ik "ben".

Ik ben niet wat jij denkt dat ik ben, ik ben niet wat jij ziet dat ik ben, ik ben niet wat jij ervaart dat ik ben, want dat is allemaal buiten jou en vanzelfsprekend Maya. Ik ben wat jij ook bent, niets meer en niets minder, maar wat ik denk, zie en ervaar dat jij bent, ben jij niet, want dat is weer Maya.

Ik ben niet hier, ik ben hier nooit geweest en zal hier nooit komen. Het enige dat hier is, wat men zou kunnen verwarren met "mij", is dit lichaam dat gebruikt wordt als voeding en middel; een pion van Het Absolute in het spel tussen Het Absolute en Maya.