SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?
 SNIPS' AUTOLYSE
Het grote "niet meer weten" — (22-08-10)

Vreemd gevoel: "niet weten wat nu"... alsof ik in een soort van twilight zone zit waarin alles is weggevallen. Ik weet niet eens precies hoe ik het moet uitleggen, en dat is nu precies wat ik al die jaren heb gedaan op www.snips.nl, het uitleggen van dat wat is; of het nu de mondiale samenzwering betrof, of de illusionaire realiteit, of de non-duale werkelijkheid.

En nu weet ik het niet meer... ik kan niet nog een keer gaan omschrijven wat "het" is, want dat is zinloos. Als de mensen die mijn teksten lezen het nu nog niet begrijpen zullen ze het nooit begrijpen. Dus wat doe ik nu met die website? Ik weet wat ik hier doe, hier leg ik de laatste lagen af tot er niets meer overblijft dan dat wat werkelijk is, of zoals A.V. tegen me zei: "Je bent op weg om de grote cirkel te verlaten. Dat is geweldig!".

Wat is daar te vinden, daar buiten die grote cirkel? Dat weet ik niet. Ben ik werkelijk aan het uitbreken, of is het weer een schijnbeweging? Dat weet ik niet. Ik weet alleen dat ik me voel alsof ik in het luchtledige hang, en elke handeling die ik wil doen, elke actie die ik wil ondernemen, heeft als directe reactie dat mijn gevoel, mijn intuïtie, mijn hart mij zegt dat het niet nodig is om dat te doen.

Ik dacht vandaag om Snips.nl een nieuwe "look" te geven, hopende dat dit me zou aanzetten om er iets nieuws mee te doen... "Nope," zegt mijn hart, "Snips is af, op en klaar." En zo is het met alles wat in me opkomt dat enige relatie heeft met dat wat ik twee weken geleden nog als mijn belangrijkste bezigheden ervoer.

Non-dualisme, in de vorm van het komen tot de waarheid (en het afbreken en kapotmaken van alles dat onwaar is) is wat mij elke seconde van de dag bezighoudt... dat is het enige doel dat ik heb. Ik projecteerde dat naar buiten toe, naar "mijn lezers", en nu zegt mijn hart dat ik het naar binnen moet projecteren. Dat is wat ik hier deponeer en het zal me dus ook onwaarschijnlijk aan mijn reet roesten wat "een lezer" daarvan vindt of daarop zegt. (reageren staat vrij, maar het maakt mij niets uit!)

Ik kan niet meer iets doen, iets ondernemen, voor de buitenwereld; blijkbaar heb ik gezegd wat ik moest zeggen op Snips. Nu ga ik de diepte in en plaats ik dat hier, en het kan me werkelijk geen fuck schelen of iemand het wel of niet begrijpt, dat meen ik, als het je niet zint of je kan er niets mee of je snapt er niets van, flikker dan maar lekker op want dit is ook niet voor jou bedoeld.

Ieder ander is welkom.