SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 IN DE ZANDBAK
Update III / Koffie — (031019)

Mijn laatste blogbericht was op 31 augustus, en nu is het alweer 3 oktober. Om een of andere reden is er niet meer de noodzaak om iets te schrijven. Dit kan altijd terugkomen wanneer er weer nieuwe inzichten zijn, maar ik heb zelf wel het gevoel dat ik grotendeels weet wat er te weten valt en dat ik dat ook inherent begrijp. Ik zie de Droomstaat voor wat het is, een Droomstaat, waardoor ik weet wat werkelijk IS, ook al is dat niet onder woorden te brengen.

Er is duidelijkheid over wat dit hier is en dat dit ‘dit hier’ vooral NIET is, waardoor er een onbeschrijfbare onnoemelijke duidelijkheid is over wat dan WEL is, en dat motiveert niet tot het schrijven van lange blogs. Ik schrijf nog wel af en toe een kort berichtje op mijn Facebook account, maar dat zijn meer korte hersenspinsels dan dat ze zich lenen voor een langer stuk voor In De Zandbak. Deze korte berichten kun je ook op de Droomstaat-Autolyse site lezen, onder het kopje “Extra’s” onder de noemer “Quotes”.

Op dit moment is het lichaam een beetje ziek. Niets ernstigs, gewoon een verkoudheid die rottig genoeg samenvalt met enige afkickverschijnselen omdat ik gestopt ben met koffiedrinken. Dus ik voel me best wel redelijk beroerd. Op zich zou ik me nu, rond kwart over elf ’s ochtends, klaar moeten maken om als vrijwilliger een dienst te gaan draaien in Artis -Zoo, maar daarvoor heb ik me moeten afmelden.

Koffie, laat ik het daar eens over hebben. Ik ontdekte begin deze week dat koffie, en dan voornamelijk de cafeïne die in die koffie zit, de doorbloeding van de hersenen onderdrukt. Ik vond dat nogal veelzeggende informatie. De meeste mensen drinken elke dag vanaf hun pubertijd koffie en slechts twee koppen koffie per dag onderdrukt de doorbloeding van de hersenen al aanzienlijk, wat betekent dat de werking en de functionaliteit van de hersenen extreem afneemt bij elke kop die je drinkt.

Cafeïne zit ook in de meeste theesoorten (alleen kruidenthee is meestal, maar niet altijd, zonder cafeïne), dus vrijwel iedereen leeft in deze Droomstaat met hersenen die niet optimaal functioneren, met hersenen die in feite constant gedrogeerd zijn. Geen wonder dat bijna niemand de Droomstaat werkelijk doorziet of tot de conclusie komt dat dit niet waar kan zijn — of zoals iemand die hier reageerde het zei: “Leeg en stompzinnig.”

Vandaar dat ik heb besloten om geen koffie te drinken, tenzij ik er werkelijk voor kies als ik ergens met vrienden ben of uit eten na de maaltijd. Ik zweer het niet af, maar ik heb ook geen zin meer om 24 uur per dag gedrogeerd door dit “lege en stompzinnige” leven te gaan. Dus, zoals ik er voor kies om af en toe alcohol te drinken, geef ik me de vrijheid om af en toe een kop koffie te drinken, mij volledig bewust zijnde van de drogerende effecten.

Net zoals het niet goed is om altijd alcohol te drinken, is het niet goed om altijd koffie te drinken en, voor de volledigheid, niet goed om altijd cannabis te roken, omdat we dan nooit kunnen rondlopen, rondkijken en ervaren met de volledige capaciteit van die hersenen. Ik begrijp waarom mensen het doen, omdat dit leven in feite ondraaglijk is — of dit nu wel of niet bewust zo wordt ervaren doet er niet toe — maar ik kies er voor om me overal bewust van te zijn, ik wil alles zien en dan moeten die hersenen, wat het vertaalapparaat is, optimaal functioneren.

Ik geloof ook dat het een strategie van de ego-denkgeest is om ons te drogeren. We denken wel ‘oh lekker, een kopje koffie’, maar in feite hebben we die kop nodig. Meestal is het ’t eerste dat we doen. Het was sowieso het eerste wat ik deed, want “zonder koffie kom ik niet op gang.” Het is een verslaving waarvan we ons wijsmaken dat het niet heel erg slecht is, terwijl het de doorbloeding van de hersenen onderdrukt; wat volgens mij, bekeken vanuit het organisme en vanuit ‘dat wat is’, niet echt wenselijk is

Vergelijk dit effect van koffie op hersenen eens met wanneer je ’s nachts verkeerd op je arm ligt waardoor de doorbloeding in je arm wordt onderdrukt. Wat gaat die arm dan doen? Precies: SLAPEN! Wat voor effect denk je dan dat het onderdrukken van de doorbloeding in je hersenen heeft? Geloof je dan echt dat je in staat bent om ‘de werkelijkheid’ werkelijk te zien?

Ik ga niet zeggen dat iedereen moet stoppen met koffiedrinken, maar het is wel iets wat ik ga proberen te doen. Ongeacht de hoofdpijn die het fysiek werkelijk oplevert; wat al een teken aan de wand is van de flinke invloed die cafeïne heeft op de hersenen. Die hoofdpijn ontstaat overigens omdat de doorbloeding in de hersenen wordt hervat, het is dus een goed iets. Net zoals je slapende arm pijn doet wanneer het bloed zijn weg weer vindt, zo doet het hoofd pijn wanneer de hersenen weer doorbloed raken.

Mensen zeggen wel dat ze koffie nodig hebben omdat ze anders hoofdpijn krijgen, maar als ze nooit koffie zouden hebben gedronken, zouden ze die hoofdpijn nooit hebben gehad. Koffie is niet het medicijn tegen de hoofdpijn, het is de oorzaak van de hoofdpijn. Bovendien zou koffie zo maar een van de oorzaken kunnen zijn waarom de meeste mensen nooit de Droomstaat in al zijn glorie zien of doorzien. En het valt niemand op, omdat vrijwel iedereen als cafeïne verslaafde zombies rondloopt.