Nieuws 2015:
17-12-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Onpersoonlijke Rugpijn
"Leuk is anders, maar het leverde ook een verrassend inzicht op. Namelijk dat het idee ‘ik ben niet mijn lichaam’ voor mij niet meer alleen maar een idee is, maar een levende werkelijkheid; en dat is nieuw. Dit geeft de rugpijn een aura van ‘eens kijken of Frits werkelijk wakker is of dat hij het zichzelf alleen maar wijsmaakt?’ Een test om te testen hoe veel ‘verder’ ik ben. Onzin, natuurlijk, want het leven is geen test en er valt niets te leren."

10-12-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Depressiviteit Na Ontwaking Uit De Droomstaat
"Ik herlees sinds een week of zo het boek “Het Einde van je Wereld” van Adyashanti. Daar is geen speciale reden voor, anders dan dat mijn oog er opviel en ik op zoek was naar iets om te lezen voor de paar verloren uurtjes die elke dag weer langskomen. Het boek gaat over de periode na de verlichting, wanneer de waarheid wel is gezien of gerealiseerd, maar het ego nog niet volledig is verdwenen."

07-11-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Over God
"Ik zat zo te denken over God — kun je zo hebben, nietwaar? — en de vraag die mensen wel stellen: “Geloof jij in God?” Daar heb ik geen simpel antwoord op. Meestal antwoord ik gewoon “Nee” omdat ik wel weet waar het gesprek toe zal leiden, en als ik eerlijk zou antwoorden zou het een wat lang en misschien onbegrijpbaar antwoord zijn… dus, bij deze..."

27-10-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Alles = Niet Waar
"Ik schreef het volgende op Facebook:

Alles = Perceptie
Perceptie = Subjectief
Subjectief = Niet waar
Alles = Niet waar

Ik begrijp dat er mensen zijn die moeite hebben met zo’n simpele opsomming, omdat het leven heel erg ingewikkeld lijkt en dus vinden dat een beschrijving, of een omschrijving, of een verklaring, vanzelfsprekend ook ingewikkeld moet zijn. Ik zelf zou niet weten waarom dat zo zou moeten zijn."

16-10-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Vloeken In De Kerk
"‘Verder’ is niet alleen maar ‘doorgaan’, het is ook het beantwoorden van de vraag: “Wie of wat kun je vandaag laten gaan?” ‘Verder’ is het blijven verwijderen van onwaarheden tot het enige dat hier enigszins waar is overblijft. ‘Verder’ is je ‘niet vasthouden aan iets dat zekerheid lijkt te bieden’, omdat alle zekerheid op planeet aarde, of eerlijker gezegd: in het hele universum, slechts schijnzekerheid is."

11-10-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Het Verschil Tussen 'Echt' En 'Waar'
"Getriggerd door een Facebook bericht van vriendin Anne, die schreef: “het is niet écht mensen, het is niet echt, ik zweer het”, waarop ik antwoordde met: “het is wel echt, maar niet waar“, wil ik proberen het verschil tussen ‘echt’ en ‘waar’ te beschrijven. Dit is niet een makkelijke opgave, omdat wij mensen de woorden ‘echt’ en ‘waar’ als gelijkwaardig zien."

09-10-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Wat Is "Ik"?
"Wat is “ik”? is misschien een betere vraag dan “Wie ben ik?” of “Wat ben ik?”. Niet per se bedoeld als vervanging voor die twee vragen, maar als toevoeging. “Ik” is waarschijnlijk het meest gebruikte woord en verwijst naar de persoon, of het lichaam, of de geest, of de ‘whatever’, dat wijzelf denken en geloven te zijn en niemand vraagt zich werkelijk af wat dat dan is."

07-10-2015
Nieuwe Pagina op "Autolyse-Blog"
Vragen en Opmerkingen
"Ik heb niet zoveel meer te vertellen, maar ik kan me voorstellen dat iemand vragen of opmerkingen heeft. Ik ga niet goeroe spelen, maar ik kan misschien wel iets verklaren wanneer er onduidelijkheden zijn. De waarheid is namelijk heel simpel en werkelijk iedereen moet in staat zijn het te begrijpen. Op deze pagina kun je middels een reactie een vraag stellen of een opmerking plaatsen en daar zal ik dan op reageren.

07-09-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Kill The Boeddha
"Ik vroeg me deze ochtend af of er ook een gevaar zit in het strikt implementeren van Een Cursus In Wonderen (ECIW) in je dagelijks leven. Ik ben er zelf nog niet uit, maar ik vermoed van wel. Ik ga daar nu even over “autolyseren”."

04-09-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Ik Doe Wat Aangegeven Wordt
"Ik doe wat ik doe omdat het ‘aangegeven’ wordt. Deze manier van zeggen jat ik van Jed McKenna, omdat het de beste manier van zeggen is… Dus waarom zou ik een nieuwe manier verzinnen? Tenzij dat aangegeven zou worden, maar dat is niet het geval."

28-08-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Dood Of Levend?
"Er zijn momenten, zoals nu, waarin ik niet weet hoe ‘verder’ er uit moet zien. Ik weet dat er altijd ‘verder’ is, niet omdat ik niet klaar zou zijn, maar omdat de waarheid oneindig is en alles wat waar is dus vanzelfsprekend doorgaat. Ik weet ook dat de ‘hoe’ vraag onzinnig is… maar ik probeer duidelijk te maken dat ik nu even niet weet wat ik zou moeten doen."

23-08-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Wat is 'Done' (Klaar)?
"In zijn boeken schrijft Jed McKenna over een soort van mystieke plaats of ‘staat van zijn’ dat hij “Done” noemt (“Klaar” in de Nederlandse vertalingen). Ik heb dat altijd een verwarrend deel van zijn verhaal gevonden, omdat het klinkt als een eindpunt… wat het klaarblijkelijk niet is. Hierdoor kunnen lezers het idee krijgen dat ze nog niet klaar zijn, terwijl ze dat wel zijn."

21-08-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Angst Voor De Dood?
"Alles is terug te voeren tot de angst voor de dood. Zelfs als we ons daarvan niet bewust zijn, zelfs als we het ontkennen en zelfs als we allerlei bewijzen aanvoeren waarom het niet zo is. Alles draait om de dood en onze soms bewuste maar vaker onbewuste angst daarvoor."

20-08-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Waarheid en Oneindigheid.
"Soms zijn er van die inzichten die bijna achteloos voorbijkomen, maar best van belang zijn. Bijvoorbeeld: Als waarheid bestaat (feit) en oneindig onveranderlijk hetzelfde is voor alles en iedereen (feit) dan is “verlichting” of “klaar zijn” slechts een ijkpunt. “Verlichting” of “Klaar zijn” is het moment waarop je inziet dat Waarheid bestaat en dat het oneindig onveranderlijk hetzelfde is voor alles en iedereen."

18-08-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Perfectie, Geluk, Liefde, Rijkdom, etc.
"Het streven naar zaken als perfectie, geluk, liefde, rijkdom, et cetera, en zelfs het ervaren van die zaken, is een spel van Maya/Ego en heeft als enig doel en resultaat dat het tegendeel — imperfectie, ongeluk, haat, armoede, et cetera — eveneens als waar of mogelijke realiteit wordt gezien en/of ervaren."

13-08-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Naamloos Onnoembaar Onpersoonlijk Leven
"Wat overblijft, wanneer al die lagen van aannames, veronderstellingen, ideeën en geloven worden verwijderd, is wat ik nu even “Naamloos Onnoembaar Onpersoonlijk Leven” noem. En dat is niet een verzamelnaam voor de vele uitingen, het is een naam voor het geheel van alle uitingen dat volledig ongescheiden één is."

03-08-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Niets Te Zeggen
"Ik heb eigenlijk niets meer te zeggen. De “ik” is grotendeels verdwenen, wat er nog van over is houdt zich voornamelijk bezig met de noodzakelijke taken: eten, drinken, piesen, poepen, slapen en de noodzakelijke communicatie met de illusionaire buitenwereld. Af en toe is er een kleine terugval waarbij er een identificatie is met die “ik”, maar dat duurt nooit langer dan een minuutje of zo… dat zal ook steeds minder vaak gaan gebeuren."

30-07-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Klaar
"Ik geloof dat ik wel klaar ben. Ik weet wat er te weten valt en daarmee is mijn startvraag “wat is dit?” beantwoord. Het antwoord is simpel, maar onbegrijpelijk. Het is ook niet de bedoeling om het te begrijpen, alleen ego-denkgeest/ego/maya wil dat je het begrijpt. Je kunt er ook niets mee, omdat het letterlijk niets is, en alleen ego-denkgeest/ego/maya wil dat het iets is en dat je er iets mee doet."

19-07-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Vergeving Versus Vergeving
"Een aantal zaken lopen door elkaar heen of worden verkeerd geïnterpreteerd, en dat maakt het ‘ontwaken’ ingewikkelder dan het is. Maar, aan de andere kant, zo is het wel precies zoals het moet zijn. Als je met je domme hoofd een ego gaat ontwikkelen om te bewijzen dat je afgescheiden bent van de rest, dan moet je niet gek opkijken als dat ego zich gaat verdedigen wanneer je het in je domme hoofd haalt dat het niet waar is."

18-07-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Waarom Er Geen Wereld Kan Bestaan
"Dit is onbegrijpelijke materie, omdat het niet te begrijpen is met ons schijnbaar intellect en onze schijnbare hersenen in ons schijnbaar lichaam dat slechts ziet wat gevormd wordt door een gedachte die niet de onze is; maar laat ik eens een poging wagen om het voor mijzelf in tekst te vatten."

13-07-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Spirituele Methoden Versus Autolyse en ECIW
"Waarom werken Autolyse en Een Cursus in Wonderen wel en vrijwel alle andere spirituele methoden (waarvan ik op de hoogte ben) niet of zelden? En met ‘werken’ bedoel ik dat het minimaal 8 op de 10 keer het beoogde resultaat heeft. Natuurlijk zijn er mensen wakker geworden middels Zen meditatie of andere methodes, maar het succesratio ligt beduidend lager dan bij Autolyse en Een Cursus in Wonderen."

04-07-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Eén Gedachte
"Als mens word je overvoerd met afgescheiden entiteiten, zoals mensen, dieren, planten, planeten, bacteriën, dingen, etc., en niet verbonden gebeurtenissen die los van elkaar staan, niets met elkaar te maken hebben en dan soms opeens elkaar versterken of veroorzaken. Alles wijst er op dat er een veelheid aan alles is en dat niets echt met elkaar te maken heeft… en dat is ook precies het doel van deze wereld, van dit universum."

21-06-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
De 'Held' Van De Droom
"Op een andere weblog heb ik al eens een tekst uit Een Cursus In Wonderen geredigeerd (wat volgens sommige cursisten heiligschennis is) zodat het makkelijker voor ‘algemeen gebruik’ gebruikt kan worden. Hetzelfde heb ik gedaan met de onderstaande tekst “De ‘held’ van de droom” (T 27.VIII) om er voor te zorgen dat mensen die niet bekend zijn met Een Cursus In Wonderen niet onnodig worden afgeleid door de termen “God”, “Heilige Geest” en “Broeder”."

15-06-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Wat Zijn Al Die Denkgeesten?
"Soms wordt mij gevraagd wat nou de ‘ego-denkgeest’ is en wat de ‘juiste-denkgeest’ of ‘heilige-denkgeest’ is. En moet ik dat niet eens uitleggen, of een andere term gebruiken, als ik wil dat iedereen het begrijpt?"

31-05-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Gedachten Over 'Speciaalheid'
"‘Speciaalheid’ is waar alles op aarde om draait, daarom heeft Maya/Ego het woord uit het woordenboek verbannen. Het is de crux van de afscheiding. Met het idee dat jij anders bent dan wat dan ook in je omgeving, niet per se beter of slechter, maar anders (en ‘anders’ is een ander woord voor ‘speciaal’), creëer je afstand tussen jezelf en je omgeving en creëer je dualisme… en dus de wereld om je heen."

28-05-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Begrippen: Betekenis, Waarde en Nut
"Begrippen! Woorden die we gebruiken om uit te drukken wat niet uit te drukken valt in de hoop dat het daardoor begrijpelijker wordt. Een Cursus in Wonderen staat er vol mee en veel van die begrippen, naast de begrippen die Jed McKenna heeft geïntroduceerd, gebruik ik geregeld."

18-05-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Het Meest Lastige
"Het meest lastige waar ik nu voor sta is in principe het meest voor de hand liggende en misschien het meest simpele. Jed McKenna legt het uit als ‘alleen doen wat wordt aangegeven vanuit het universum’, en dan alleen als het vanzelf en moeiteloos gaat."

17-05-2015
Video
You Are This

16-05-2015
Mededeling
Problemen Met De Domein-namen
Wegens problemen met mijn domein-namen en/of de server waarop mijn websites staan, zijn Snips.nl en Autolyse.nl niet goed bereikbaar via de "normale" weg.

Hier zijn de alternatieve routes:

Snips:
http://snips.home.xs4all.nl/snips

Autolyse:
http://snips.home.xs4all.nl/autolyse

Een overzicht van alle sites:
http://snips.home.xs4all.nl

10-05-2015
Nieuwe Pagina
Memento Mori
"Memento Mori, 'Bedenk dat je zult sterven', houdt in dat je bij alles wat je doet je bewust bent van het simpele maar onontkoombare feit dat je dood zult gaan. Elke stap die je zet kan de laatste zijn en elke uitademing kan zomaar nooit meer opgevolgd worden door een inademing."

Dit is een extra methode of oefening die je kunt gebruiken om te ontwaken in of uit de droomstaat. Het is niet per se een onderdeel van Autolyse, maar kan wel als vervolg op Autolyse gebruikt worden.

(Aan de Engelse vertaling wordt gewerkt)

09-05-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Fiducie en Overgave
"Ik vind het geregeld lastig om vertrouwen te hebben in het simpele feit dat, omdat het doel al vaststaat, alles wat gebeurt de middelen zijn om dat doel te bereiken. Alles wat gebeurt, alles wat mij overkomt, is een middel omdat het gebeurt. Als het niet een middel zou zijn om het al vaststaande doel te bereiken, dan zou het niet gebeuren."

24-04-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Law of Attraction
"“The Law Of Attraction” is een lastig onderwerp om over te schrijven. De reden hiervoor is dat er een niet-bestaande muur is opgetrokken tussen de volgers van “The Secret” en “Abraham Hicks” en mensen zoals ik."

21-04-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Moeiteloos En Tijdloos Bestaan (2)
"Ik heb gemerkt dat er mensen zijn die geloven dat, als je moeiteloos en tijdloos bestaat jij je nergens druk over maakt, alles mooi en goed is en je in absolute gelukzaligheid door het leven gaat. En, als dit niet zo is, dan leef je dus vanzelfsprekend niet moeiteloos en tijdloos."

16-04-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Moeiteloos En Tijdloos Bestaan
"Ik geloof dat ik iets over ‘Moeiteloos en tijdloos bestaan’ moet schrijven, dat voelt tenminste als een goed idee."

10-04-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Werkelijke Communicatie
"Werkelijke communicatie is alleen mogelijk zonder lichaam en zonder woorden. Daar vanuit gaande wordt duidelijk dat alles wat ik zeg of schrijf niet de waarheid is, omdat het lichaam en de woorden van de ego-denkgeest zijn."

06-04-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Zes Definities Van De Dood
"Ik ben tegenwoordig dagelijks bezig met ‘de dood’. In principe ben ik er al mijn hele leven mee bezig, omdat ik ‘het leven’ niet echt heel erg leuk- en ‘de dood’ heel erg intrigerend vind. Maar nu, nu mijn moeder kortgeleden is overleden, ben ik er dagelijks mee bezig en is het iets dat ik moet doorgronden. Tot nu heb ik zes mogelijke definities van ‘de dood’ kunnen verzamelen."

03-04-2015
Nieuwe Pagina
Web Links
Een aantal links naar websites die je misschien kunnen helpen of ondersteunen bij je zoektocht. De link naar de pagina vind je in de rechterbalk onder de "Nieuws" button.

02-04-2015
Video
Spiritual Autolysis - Jed McKenna



30-03-2015
Link Tip
Ik Ben Niet Deze Leugen
Een lezer van deze website doet haar Autolyse openbaar en is een weblog begonnen, misschien interessant om eens kijken hoe een ander de Autolyse aanpakt, misschien een inspiratie om het ook op zo'n openbaar confronterende manier te doen.

22-03-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Waarom Zelfmoord Niets Oplost
"In de vorige ‘blog’ schreef ik dat zelfmoord geen zin heeft en niets oplost. Ik heb van een aantal kanten de vraag gehad waarom dat zo is, dus ik zal het hier beantwoorden. Ik weet dat wat ik ga zeggen onlogisch kan klinken, maar dat maakt het niet minder waar."

17-03-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Depressie: Uitnodiging Om Wakker Te Worden
"Depressie wordt gezien als een ziekte, een psychische stoornis. Hiermee wordt automatisch aangegeven dat het ‘niet goed’ is en ‘verholpen’ of ‘onderdrukt’ moet worden. In veel gevallen, vooral bij langdurige depressie (door de medici ‘chronische depressie’ genoemd), wordt gezegd dat de chemische huishouding in de hersenen van slag is en dat antidepressiva dit weer op orde kan brengen."

13-03-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Illusie Erkennen of Ontkennen
"Omdat ik beweer dat dit leven, deze wereld en dit universum een illusie is, wordt er vaak tegen me gezegd dat ik daarmee deze schijnbare werkelijkheid ontken. In veel gevallen wordt dan gezegd dat het ‘wel lekker makkelijk is om alles zomaar als zijnde een illusie te ontkennen.’"

26-02-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Notitie Over De Dood
"Als hetgeen dat uiteindelijk wordt bereikt het doel is van de plaatsvindende activiteit, dan is de dood, het sterven, het enige werkelijke doel van het leven, omdat dat is wat uiteindelijk wordt bereikt met leven."

25-02-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Iets uit Niets
"Ik kom steeds terug op de redenatie die, voor mij, de basis is voor denken over wat werkelijk en onwerkelijk is, wat waar en onwaar is. Die basis is super simpel, maar zelfs mensen die het onderschrijven, zijn het alweer vergeten voordat ze zich hebben omgedraaid, omdat de ego-denkgeest dit niet kan en wil accepteren."

24-02-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
De Groepsziel
"In juli 2007 heb ik een artikel geschreven op Snips.nl over 'De groepsziel'. Ik moest daar aan denken na een gesprek met mijn 'spirituele en existentiële sparring-partner' naar aanleiding van het overlijden van mijn moeder op 17 februari dit jaar."

23-02-2015
Dank je wel!
J.A. van den R.
Heel erg bedankt voor je donatie.

12-02-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Tijdelijk Is Niet Waar
"Het blijft verwonderlijk dat het meest basale idee waarmee het belangrijkste wordt verklaard, voor veel mensen absoluut onaanvaardbaar en onbegrijpelijk lijkt te zijn."

10-02-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Opheldering Over Het Doel
"In elke situatie waarin je onzeker bent, is het eerste wat je dient na te gaan heel eenvoudig: 'Wat wil ik dat hiervan komt? Waartoe dient het?' Opheldering over het doel hoort thuis aan het begin, want dat zal de afloop bepalen. [..] De situatie is zoals het doel dat bepaalt."

06-02-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Bot, Ongevoelig, Boos, Beledigend en Oordelend
"Ik ben me er van bewust dat er mensen zijn die, als ik reageer op een vraag die zij stellen, of een mail die ze sturen, of een reactie die ze plaatsen, vinden dat ik bot, ongevoelig, boos, beledigend of oordelend overkom. Dat lijkt ook zo en ik wil graag vertellen waarom dat zo lijkt te zijn."

30-01-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Bewust Zijn Van Wat De Wereld Is
"Ik vind het van belang om je er altijd bewust van te zijn dat de wereld die je ziet en ervaart puur en alleen een constructie is om je Zelf (de ego-denkgeest) er van te overtuigen dat het zich daadwerkelijk heeft afgescheiden van “dat wat is” en dat wat je ziet en ervaart werkelijk waar is."

08-01-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Waarom Wakker Worden? (3)
"De urgentie van het wakker worden openbaart zich momenteel middels de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs. Vrijwel meteen is er via de Media sprake van een terroristische aanslag door moslim extremisten die in Syrië zouden hebben gevochten en iedereen gaat hier in mee."

06-01-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Geen Twee
"Vanochtend werd ik wakker met de oneliner: 'Alles is wat het niet is en wat het wel is is het niet.' Het vervelende van de denkgeest is dat het altijd iets van iets maakt wat het niet is. De ego-denkgeest maakt van alles wat het niet is en als je de "basis waarheid" niet tot je kunt nemen, het niet kunt absorberen of zelfs accepteren, dan zul je nooit werkelijk ontwaken."

03-01-2015
Nieuwe Blog op "Autolyse"
Er Is Nooit Iets Gebeurd
"Veel mensen maken het vaak te ingewikkeld omdat ze de basis waarheid van dit bestaan over het hoofd zien, en dat is: “Er is nooit iets gebeurd.” Als je dit niet duidelijk voor ogen ziet, als je niet begrijpt wat dit werkelijk inhoudt, dan ben je dus niet in staat om een gefundeerde mening te hebben over dit schijnbare bestaan."










afspraak






© Frits Spoelstra / Snips.nl