SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 AUTOLYSE
Tijdelijk Is Niet Waar — (12-02-2015)

Het blijft verwonderlijk dat het meest basale idee waarmee het belangrijkste wordt verklaard, voor veel mensen absoluut onaanvaardbaar en onbegrijpelijk lijkt te zijn.

Het is dit:
"Alles wat tijdelijk is, is niet waar, is nooit waar geweest en zal nooit waar zijn, en alles wat niet waar is bestaat niet, heeft nooit bestaan en zal nooit bestaan."
Hierop is geen uitzondering mogelijk, omdat elke uitzondering niet waar is, maar voor de ego-denkgeest is het onaanvaardbaar en onbegrijpelijk. De ego-denkgeest zal alles doen om het tegen te spreken en te weerleggen, en soms zelfs belachelijk te maken, met compleet waanzinnige denkbeelden.

Dus… wat houdt "tijdelijk" dan in? Hier een paar verklaringen:
  1. een bepaalde periode;
  2. vergankelijk;
  3. voorbijgaand;
  4. niet eeuwig;
  5. niet permanent.
Kortom: alles wat er ooit niet was, nu wel is, maar er ooit weer niet zal zijn, en alles wat niet nu precies hetzelfde is als wat het voorheen was en later zal zijn. Dat is wat "tijdelijk" is en "tijdelijk" is niet waar en wat niet waar is, bestaat niet. Het is werkelijk heel simpel, het meest simpele dat er is.

Nu moet ik de eerste persoon nog tegenkomen die, zonder gebruik te maken van waanzinnige denkbeelden, mij iets in dit universum aanwijst dat niet tijdelijk is, en dus waar is… en daar is een reden voor. Het is namelijk niet mogelijk.

Daarom verzint de ego-denkgeest allerlei waanideeën en dogma's om maar niet te accepteren dat niets in dit universum waar is en als niets waar is er dus in dit universum dat we als 'realiteit' hebben bestempeld, niets werkelijk bestaat… inclusief het enige waar de ego-denkgeest van houdt: het ego zelf.