SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?
 AUTOLYSE
Opheldering Over Het Doel — (10-02-2015)
"In elke situatie waarin je onzeker bent, is het eerste wat je dient na te gaan heel eenvoudig: 'Wat wil ik dat hiervan komt? Waartoe dient het?' Opheldering over het doel hoort thuis aan het begin, want dat zal de afloop bepalen. [..] De situatie is zoals het doel dat bepaalt."

(ECIW T-H17/2+5)
Met andere woorden: het doel geeft betekenis aan de situatie waarin jij je nu bevindt, ongeacht wat die situatie is en of die situatie fijn of niet fijn is.

Het klinkt een beetje als "The Secret" en "De wet van Aantrekkingskracht", maar alleen voor mensen die niet begrijpen wat het werkelijk betekent. Het gaat verder dan dat, omdat het iets is wat iedereen altijd doet… alleen voornamelijk onbewust. Iedereen  heeft zijn of haar doel al bedacht en het leven dat we leiden is de situatie die er voor zorgt dat ons bedacht doel wordt bereikt .

Binnen "De wet van Aantrekkingskracht" kringen wordt dit systeem gebruikt — of "misbruikt"— om te krijgen wat ze nu willen. Dat kan zijn: rijkdom, een vriendin, macht, geluk en wat ons hartje maar begeert — maar dat is slechts een nieuwe illusie binnen de illusie, een nieuwe droom in de droom, een nieuwe waan in de waan en een nieuwe leugen in de leugen. Jed McKenna beweert dat je tegen iedereen mag liegen, behalve tegen jezelf, en een nieuwe leugen creëren in de bestaande leugen is liegen tegen jezelf.

Het doel is al vastgesteld op het moment dat de afscheiding plaatsvond, het moment waarop een deel dacht en geloofde dat het kon bestaan los van het geheel, los van 'dat wat IS'. Het doel is herinneren dat er geen afscheiding is geweest en dat er niets is gebeurd, het leven dat we leiden is de situatie die ons leidt naar die herinnering.

Op het moment dat je inziet dat dit het doel is, dan weet je wat dit leven is. Natuurlijk kun je dit gegeven gebruiken om je doel van rijkdom en geluk veilig te stellen in en tijdens dit leven, maar dat is nog steeds jezelf in de zeik nemen en een nieuwe droom voor jezelf creëren… het heeft niets te maken met wakker worden en zien wat IS in plaats van wat NIET IS.