SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 AUTOLYSE
Spirituele Methoden Versus Autolyse En ECIW — (13-07-2015)

Waarom werken Autolyse en Een Cursus in Wonderen wel en vrijwel alle andere spirituele methoden (waarvan ik op de hoogte ben) niet of zelden? En met 'werken' bedoel ik dat het minimaal 8 op de 10 keer het beoogde resultaat heeft. Natuurlijk zijn er mensen wakker geworden middels Zen meditatie of andere methodes, maar het succesratio ligt beduidend lager dan bij Autolyse en Een Cursus in Wonderen.

Een belangrijk verschil is denk ik dat de spirituele methoden, zeker de moderne varianten  daarvan, iets 'beloven'. Als je maar netjes doet wat de methode voorschrijft dan krijg je aan het einde een beloning. Dat kan 'verlichting' zijn, of 'geluk', of 'alles wat je hartje begeert', maar aan het einde van een lange lange weg ligt iets op je te wachten… en als je dat niet krijgt dan heb jij de methode niet goed uitgevoerd.

Die lange lange weg is meestal eindeloos, omdat het vaak niet de bedoeling is dat je vindt wat jij wilt hebben; omdat het vaak de bedoeling van de 'leraar' is om zijn hypotheek af te lossen met jouw geld. Zelfs als de 'leraar' het beste met zijn 'leerlingen' voorheeft, dan nog is de kans dat je vindt wat je zoekt heel erg klein, omdat er niets te vinden is en omdat een 'leraar' die dat soort spirituele methoden onderwijst niet is ontwaakt door diezelfde methode, maar per ongeluk… en dat heeft hij/zij niet door.

Het verschil tussen spirituele methoden aan de ene kant en Autolyse en Een Cursus in Wonderen aan de andere, is dat de laatste twee niets beloven en slechts zijn gericht op het volkomen verpulveren en vernietigen van wat jij denkt te zijn en van wat jij gelooft dat waar is. Waar spirituele methoden je bij voorbeeld leren om 'stil' te zijn, of in 'het nu' te leven — kortom: iets toevoegen aan wat je al denkt te weten — zijn Autolyse en Een Cursus in Wonderen er op uit om alles wat je denkt te weten te ontleren.

Autolyse en Een Cursus in Wonderen voegen niets toe en nemen alleen maar elk geloof, elk idee, elke aanname, van je af. Hierdoor komt alles wat jou en jouw wereld definieert op losse poten te staan en kun je op het einde werkelijk geen kant meer op. En dan ontstaat de mogelijkheid om 'wakker' te worden.

Het mooie van deze twee 'methoden' is ook nog eens dat je ze tegelijk kunt doen en dat ze elkaar (naar mijn bescheiden mening) versterken.