START WELKOM INHOUD NIEUWS WEBSITES CONTACT DONEREN

TEKSTEN:
ARCHIEF INDEX

BLOGS:
SNIPS' AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS

CURSUS:
AUTOLYSE
MEDIA: STREETLIFE PICS
STREETLIFE VIDS
E-BOEKEN
AUTOLYSE VIDS
MUZIEK

NIEUWS ARCHIEF
FACEBOOK

VERVERSEN
 SNIPS' AUTOLYSE
Perfectie, Geluk, Liefde, Rijkdom, Etc. — (18-08-2015)

Het streven naar zaken als perfectie, geluk, liefde, rijkdom, et cetera, en zelfs het ervaren van die zaken, is een spel van Maya/Ego en heeft als enig doel en resultaat dat het tegendeel — imperfectie, ongeluk, haat, armoede, et cetera — eveneens als waar of mogelijke realiteit wordt gezien en/of ervaren.

Dit creëert dualisme. Dualisme is waar de droomstaat uit bestaat en dualisme is vanzelfsprekend niet waar. Extremen als perfectie, geluk, liefde, rijkdom, et cetera, en hun tegendelen, zijn onderdeel van de droomstaat en dus onderdeel van Maya/Ego. Dit betekent niet dat je ze niet mag voelen, het is alleen niet waar.

Op het moment dat je werkelijk gelooft dat deze zaken waar zijn en ze als zodanig gaat benoemen ("oh, wat ben ik gelukkig" en "oh, wat is het leven perfect" of "oh, ik wil meer geld", etc.), leef je in de droomstaat en is het een punt voor Maya/Ego.

Daar is op zich niets mis me, ik zie nergens iets mis mee (want dat zou inhouden dat het anders zou moeten of kunnen zijn), maar de vraag is: "Wil je dat?"