SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 AUTOLYSE
Over God — (07-11-2015)

Ik zat zo te denken over God — kun je zo hebben, nietwaar? — en de vraag die mensen wel stellen: "Geloof jij in God?" Daar heb ik geen simpel antwoord op. Meestal antwoord ik gewoon "Nee" omdat ik wel weet waar het gesprek toe zal leiden, en als ik eerlijk zou antwoorden zou het een wat lang en misschien onbegrijpbaar antwoord zijn… dus, bij deze:

Wat is "God"? "God" is niet een persoon die het heelal en ons heeft gecreëerd en ons in de gaten houdt en over ons oordeelt, nee, "God" is een woord dat verwijst naar "dat wat IS", door sommigen "Eenheid" of "Waarheid" of "Liefde" of "Brahman" genoemd, en waarschijnlijk zijn er nog veel meer woorden voor, maar uiteindelijk: "same shit, different name".

God is zonder eigenschappen en attributen, zonder tijd en ruimte, God is niet dit en niet dat, niet zus en niet zo. Elke andere uitleg als zijnde een personage of een entiteit buiten onszelf is onwaar. Als we "God" als woord gebruiken voor het enige dat werkelijk bestaat, als enige waarheid als het ware, dat kun je alleen het volgende over "God" zeggen: God is niet iets, God IS alleen maar.

God IS. Dit betekent niet dat God is en wij zijn, het betekent dat alleen God IS en alles wat in God lijkt te verschijnen — het universum en alles daarin, de wereld, jij en ik — IS NIET!

Met andere woorden: "God" is slechts een woord dat probeert te beschrijven wat niet te beschrijven is en het nadeel van het woord "God" is dat het zo misbruikt en verkeerd begrepen is, dat we het eigenlijk niet meer kunnen gebruiken. Dit geldt overigens ook voor als die andere woorden.

Dus… Wat is HET?

HET IS!

En voor "HET" kun je al die woorden — God, Liefde, Waarheid, Eenheid, Brahman — invullen. "Same shit, different name!"

Als je dat werkelijk direct "ervaart" en niet alleen intellectueel "snapt", dan ben je wakker en is je wereld, als het goed is, ingestort, en dan zul je ongeveer een kleine tien jaar nodig hebben om daar weer aan te wennen.