SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 AUTOLYSE
Persoonlijke Noot #1 — (08-01-2016)

Het is extreem grappig om de verschillende "stadia" van de ontwaking te ervaren. "Stadia" tussen aanhalingstekens omdat er niet werkelijk stadia zijn, alleen een grotere of minder grote lading bullshit die we bovenop onze natuurlijke staat (dat wat we zijn) hebben gemieterd; laag op laag op laag op laag.

Het grappige ervan is dat, wanneer je het laatste "stadia" hebt "bereikt" (en ik zeg niet dat ik "zo ver" ben, maar ik kan me dat voorstellen omdat ik het nu ook al ervaar), je snapt waarom andere "zoekers" doen wat ze doen, omdat jijzelf het ook hebt gedaan en nu dat stadium voorbij bent.

Zo zie ik nu waarom zoekers vragen stellen aan andere mensen waarvan ze het idee hebben dat die een stadium "verder" zijn, ik zie waarom mensen in een "later" stadium willen vertellen wat ze hebben ervaren in de hoop dat andere mensen ook die zoektocht gaan beginnen, ik begrijp nu ook waarom mensen in een "nog later" stadium geen noodzaak meer voelen om te vertellen wat ze hebben ervaren tegen andere mensen die "daar" nog niet zijn.

Ikzelf zit heel duidelijk in het stadium dat ik nog wel vragen wil beantwoorden, af en toe ergens op wil reageren (maar een discussie uit de weg ga), maar verder geen zin heb om nogmaals opnieuw onder woorden te brengen wat de "ontwaakte staat" werkelijk inhoudt en hoe "zo ver" te komen.

Wat me erg bevalt is het voeren van gesprekken met mensen die ikzelf zie en ervaar als "serieuze zoekers" (elke zoeker vindt zichzelf een "serieuze zoeker", maar de meesten zijn het helaas absoluut niet) en met mensen die (om het even arrogant neer te pennen) zich bevinden in hetzelfde stadium als ik.

Wat ik steeds meer afstotelijk ga vinden zijn de mensen die geloven dat ze wakker zijn en dat ook moeten laten zien, terwijl ze overduidelijk niet zijn ontwaakt en alleen maar bezig zijn andere mensen onzin te voeden. Die mensen kan ik alleen zien als een gigantische berg stinkende ego dat zich "ontwaking" heeft toegeëigend, en met die mensen treed ik niet meer in discussie.

Zie daar, waar ik ben.