SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?
 AUTOLYSE
Persoonlijke Noot #2 — (10-01-2016)

Sinds het begin van het jaar is er een vreemd soort 'trekken' gaande. Aan de ene kant is er de absolute vrede van 'er niet meer zijn' (daar zeg ik straks wat over) en aan de andere kant het ego dat er wil zijn en moet zijn en er alles aan doet om 'Frits', die er niet meer is, 'terug te trekken' in dat lichaam dat hier rondloopt en speelt 'Frits' te zijn.

'Er niet meer zijn' is een lastige opmerking, omdat het lijkt te zeggen dat 'Frits' er niet meer is, terwijl iedereen hem fysiek kan zien rondwandelen in Amsterdam met zijn nieuwe schoenen en leren jas. De 'ik' is een gedachte die vorm wordt gegeven door vragen. Wie ben IK? Waar ben IK? Ben IK anders dan JIJ? Et cetera. 'Ik' is de vraag en wanneer de vraag wegvalt, is er geen 'ik' meer.

Dit levert een gek soort vrede op, niet voor 'mij' maar voor niemand… en die vrede wordt verstoort door de laatste stuiptrekkingen van ego dat wil bewijzen dat het bestaat en dat hij 'Frits' is.

Die stuiptrekkingen van ego zijn anders, of worden anders ervaren, dan voorheen toen 'ik' af en toe simpelweg terugviel in dat ego en 'mij' dat achteraf realiseerde. Ik val nu niet meer terug in dat ego, maar zie ego trekken zonder werkelijk resultaat anders dan lichamelijke pijn en onrust. Maar uiteindelijk, ongeacht de pijn en de onrust, ben 'ik' me er elk moment van bewust dat 'ik' hier niet ben en dat niets 'mij' kan bedreigen.

Mijn lichaam is in pijn, maar het kan me geen reet schelen, want… ik ben hier niet, net zoals jij hier niet bent, omdat er nooit een universum (afscheiding) is ontstaan. Er is geen wereld, dus er is geen leven… er is alleen [..] — (De enige woordeloze onbeschrijfelijke Waarheid).

En 'een mens' kan zich dit alleen maar realiseren. Het is niet iets dat je kunt verkrijgen of kunt beoefenen. Het is iets dat je, zelfs na jaren zoeken en willen, overvalt. Het is met recht omschreven als wonderlijk, omdat elk ander woord het onrecht doet. En niemand kan je vertellen hoe het er uitziet, de enige methode om er achter te komen is: kom voor jezelf kijken!

Wordt het leven dan beter? Nee, het leven verandert niet; het blijft dezelfde teringzooi die het nu al is. Het leven is de illusie die het is, hoe kun je een illusie veranderen? Wat verandert is dat er de realisatie is dat jij er geen deel van bent, het wordt onpersoonlijk.