SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 AUTOLYSE
Dit Moet Er Even Uit — (11-01-2016)

Iets kan zich alleen bewust zijn van iets anders, net zoals het oog alles kan zien wat buiten zichzelf bevindt, maar nooit zichzelf. Dus als jij je bewust bent van jezelf, dan is er iets buiten jou wat zich bewust is van jouzelf, en dat wat zich bewust is van jou ben jij ook.

Een vriendin van mij, Anne Vogy, heeft ongeveer hetzelfde gezegd —dankzij haar kom ik hier ook op— en zij zegt dat als jij je bewust ben van het feit dat jij je bewust ben van jezelf, dan ben je je bewust van iets dat bewust is van iets dat zich bewust is van jou, en ook dat ben jij. Et cetera.

Zo kun je steeds een stap terug gaan naar het volgende dat zich bewust is van iets dat zich bewust is van iets dat zich bewust is van iets —et cetera— totdat je aankomt bij het punt dat je je niet bewust kunt zijn van iets dat zich bewust is van iets dat zich bewust is van jou. Simpel  gezegd, van het laatste dat zich bewust is kan niets zich bewust zijn, en dat is wat alles IS en alles ZIET maar zichzelf niet (net als dat oog).

Dat is wat IS en het enige wat IS; het is wat is en wat niet is, het is alles en niets, niets dat alles is. Het is dat wat we niet kunnen zien, niet kunnen weten, niet kunnen begrijpen en niet kunnen verwoorden… en alleen dat IS en IS NIET. (dit laatste dankzij Tony Parsons)

Dit moest er even uit… het zijn van die dingen waar ik soms mee wakker word.