SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 AUTOLYSE
Persoonlijke Noot #7 — (20-03-2016)

Dit wordt een (hopelijk kort) aanmatigend stuk, maar het moet gezegd worden. Aangezien ik de website www.autolyse.nl heb opgezet en hier al die artikelen schrijf, schijnt het in de ogen van sommige andere mensen te lijken alsof ik iets weet en heb dat zij willen weten en hebben en dat ik hen kan helpen dat te bereiken. Een aantal mensen benaderen mij alsof ik een goeroe of leraar ben.

Dit is niet zo; ik ben geen goeroe en geen leraar. Bovendien 'heb' ik niet iets wat anderen niet hebben en 'weet' ik niet meer dan ieder ander. Het enige verschil—als er verschil is—is dat ik het me herinner en die ander schijnbaar niet. Als je iets vergeten bent dan ga je niet aan een ander vragen wat je bent vergeten, nee, je gaat je best doen om te herinneren wat jij bent vergeten, aangezien jij de enige bent die weet wat je bent vergeten.

Ik kan je niet helpen om wakker te worden, ik kan je ook niet vertellen hoe je dat moet doen. Ik kan alleen vertellen hoe ik het gedaan heb en wat mijn ervaringen zijn en wie weet, misschien heeft een ander daar iets aan of kan een ander daar iets mee. Als ik iets schrijf wat onduidelijk is, dan kun je me daar een vraag over stellen en dan geef ik mijn antwoord. Ik heb geen zin in discussies, dus als je het niet met me eens bent dan moet je dat wat je zoekt ergens anders gaan zoeken.

Het heeft ook geen zin om jouw levensverhaal of de problemen die jij in het dagelijkse leven ervaart met mij te delen; daarvoor zijn er psychologen of psychiaters of goede vrienden. Het is ten eerste zinloos omdat ik er niets aan kan veranderen, dat kun jij alleen, en ten tweede interesseert het me simpelweg niet. Ik ben niet op aarde om het leven van anderen leuker of makkelijker te maken. Dit lichaam heeft één doel en één functie en dat is WAARHEID; dat is de functie van 'Frits Spoelstra'.

Nogmaals: ik ben geen goeroe of leraar, ik 'heb' of 'weet' niet iets wat jij kunt gebruiken—jij hebt en weet alles zelf al, maar je bent het vergeten—en ik kan je niet helpen. Gerichte vragen wil ik beantwoorden, maar discussies voer ik niet, en voor de rest is het echt absoluut ieder voor zich. Als jij wilt ontwaken dan moet jij wakker worden… zo simpel is het. Simpel, maar niet makkelijk.