SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?
 AUTOLYSE
Ik Hoef Niets Te Doen — (19-12-2016)

In Een Cursus in Wonderen staat in het Hoofdstuk ‘Ik hoef niets te doen’ (18 VII-7):
“Wie niets hoeft te doen heeft geen behoefte aan tijd. Niets doen betekent rusten en binnenin je een plaats maken waar de activiteit van het lichaam niet langer aandacht eist.”
Ikzelf heb altijd nog het gevoel gehad dat ik iets moet doen. Niet om daar iets mee te bereiken, maar vanuit een gewoonte die iedereen is aangeleerd: je moet iets doen met de tijd die je is gegeven; je moet iets bereiken in je leven; als je niets doet dan ben je lui; je moet werken om geld te verdienen om te kunnen overleven; je hebt verplichtingen tegenover familie en vrienden; et cetera.

Zo tegen het einde van dit jaar heeft “het universum” mij heel duidelijk en zonder mogelijkheid tot twijfel aangegeven dat ik het komende jaar daadwerkelijk niets hoef te doen. Mijn financiële situatie is zo dat ik makkelijk een heel jaar kan overleven zonder iets te doen, en hoewel ik in principe wel een sollicitatie “plicht” heb, is mij letterlijk aangegeven dat dit niet gecontroleerd zal worden.

De “verplichtingen” die ik heb zijn geen opgelegde verplichtingen maar verplichtingen die ik zelf ben aangegaan; zoals werken bij ARTIS. In principe kan ik deze “verplichtingen” opzeggen zonder dat dit een effect of consequentie zal hebben.

Ik HOEF in 2017 daadwerkelijk NIETS te doen.

Ik denk dat ik het nieuwe jaar op die manier zal instappen en maar ga zien wat er gebeurt, waarna alles wat ik wel zal doen zal voortkomen uit het feit dat het schijnbaar gedaan wordt en niet vanuit een noodzaak of dwang. Er is voor mij geen andere manier om de uitnodiging van “het universum” uit te leggen, het is zo bloody obvious in my face dat ik er niet omheen kan… ik hoef niets te doen.