SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 AUTOLYSE
Herinnering — (05-01-2017)

Al wachtend op de man die de geiser gaat onderhouden, zodat deze de rest van het jaar weer goed blijft functioneren (de geiser dan), verveel ik me wezenloos. Ik houd niet van wachten. Al met al een goede reden om eens opnieuw te beschrijven wat “dit” is en wat “wij” zijn.

Je kunt jezelf nooit genoeg herinneren aan wat je ‘weet’ dat is, omdat het zo gemakkelijk is om te vergeten. Ego grijpt alles aan om je terug in je fysieke zelfbeeld te trekken zodat je weer het gevoel hebt dat je een fysiek persoon bent in een tastbare wereld waarmee je in onderhandeling moet gaan om te overleven. Ontwaakt zijn houdt niet automatisch in dat je niet meer in slaap zult sukkelen. Je moet op je hoede blijven.

Dus, opnieuw: wat is dit en wat zijn wij? Dit is dat wat is en dat wat is, is het enige dat is. Als je nu om je heen kijkt is alles wat je ziet, dat wat is. We kunnen ‘dat wat is’ allerlei namen geven, zoals ‘God’ of ‘Het Universum’ of ‘Brahman,’ maar daarmee creëren we de mogelijkheid dat we ‘dat wat is’ gaan zien als iets buiten ons dat effect op ons heeft, terwijl ook wijzelf ‘dat wat is’ zijn.

Er is niets buiten ons en niets heeft effect op ons, omdat wij niet werkelijk bestaan als wat wij geloven te zijn, er is alleen ‘dat wat is’ dat schijnbaar doet alsof het ‘ons’ is. De meest handige manier om ‘dat wat is’ te omschrijven, of te benoemen, is met de term ‘leven.’ Dat wat is, is leven en het leven is. Het leven is niet goed of slecht, niet leuk of vervelend, niet geweldig of deprimerend… het is; en aangezien ook wij ‘dat wat is’ zijn, zijn wij het leven dat is.

Wij zijn niet personen die leven, wij zijn het leven zelf, er is alleen maar het leven dat is en dat wat is, is 1 (één). Er is niets anders dan ‘dat wat is’ en er is niets buiten ‘dat wat is.’ Alles wat schijnbaar meer is dan 1 (één) is illusie dat schijnbaar in ‘dat wat is’ verschijnt, zoals een film schijnbaar op het filmdoek verschijnt maar zich niet op het filmdoek bevindt.

‘Dat wat is’ is de projector, dat wat ‘dat wat is’ denkt of verzint (bij wijze van spreken en gebrek aan betere woorden) is de film, het universum is het filmdoek en alle schijnbare entiteiten die ‘de film’ ervaren en waarnemen (waaronder wij) zijn de lenzen waardoor de film bekeken kan worden.

Niettemin zijn de projector, de film, het filmdoek en de lenzen één en hetzelfde: Dat wat is. Meer dan dit ene dat is, is er niet. Geen twee en alles wat daarop volgt, geen nul en alles wat daaronder zit. Alleen dit hier nu wat is, niets anders.