SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?
 AUTOLYSE
Cirkelredenering — (27-06-2017)

Het is een cirkelredenering die onzinnig lijkt vanuit de ego-droomstaat maar compleet vanzelfsprekend vanuit “het verlichte perspectief” (wanneer je ontwaakt bent uit de Droomstaat). Als je ontwaakt bent is het ego weggevallen, maar het is ego dat beweert te willen ontwaken en ego wil niet echt ontwaken en zal er dus alles aan doen om je te laten geloven dat je wilt ontwaken terwijl dat niet zo is.

Wanneer je ontwaakt bent, is het ego weggevallen. Het is er nog wel, maar puur en alleen voor het onderhoud van het schijnbare lichaam, dat pas zal verdwijnen wanneer het sterft. Met het wegvallen van alle andere schijnbare taken van het ego, verdwijnt alle verwachting, elke wens, alle hoop en spijt. Er is niets meer waar je werkelijk enthousiast over kan zijn, er is niets dat je nog wilt bereiken en er is niets dat je werkelijk noodzakelijk nodig hebt.

Het enige wat overblijft is eten, drinken, poepen, plassen en slapen. Kortom: zijn/bestaan. Dit gebeurt pas wanneer het ego is weggevallen. Alle spirituele oefeningen worden verkocht als een middel om dit te bereiken, maar versterken in werkelijkheid alleen dat ego. Het is namelijk een markt en er moet een product worden verkocht en daar moet vraag naar blijven. Net als met wasmiddelen komt er om de zoveel tijd een vernieuwd product op de markt: “NU NOG BETER!” of “NU HONDERD PROCENT EFFECTIEF!”

De spirituele markt wordt gerund door Maya en is het laatste verdedigingsmiddel dat ze heeft ontwikkeld om mensen die schijnbaar wakker willen worden weer in slaap te wiegen. Het werkt geweldig, er zijn maar weinig mensen die echt wakker worden. Het kan zijn dat ze even één oog openen, schrikken van het felle licht, en dan maar liever weer wegdommelen.

In principe hoeft Maya hen alleen te laten geloven dat het MORGEN DAAR BUITEN te vinden is, terwijl het in feite VANDAAG HIER BINNEN al aanwezig is. Het enige wat echt lijkt te werken is serieus zoeken naar dat wat waar is en je dan vervolgens af te vragen of dat waar is, om je vervolgens af te vragen of dat waar is, en je vervolgens af te vragen of dat waar is… ad infinitum ad nausium naar binnen.

Ego houdt daar niet van en Maya wil dat niet en dit is hun wereld en slagveld… dus weet waar je aan begint.