SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?
 AUTOLYSE
Wat Is Dit Hier Nu? (deel 3) — (14-07-2017)

Gezien het gegeven dat ik niet kan weten wat dit hier nu is, noch dat iemand anders kan weten wat dit hier nu is, kan ik twee dingen doen. Ik kan rusten in het feit dat ik niet weet wat dit is en gewoon maar zien wat er gebeurt, of ik kan voor mezelf een werkbare hypothese verzinnen voor wat dit hier nu is en mijzelf wijsmaken dat het waar is; bij wijze van spreken een zelfopgelegde cognitieve dissonantie ontwikkelen.

De eerste optie, rusten in wat is, is de minst vermoeiende en de meest saaie; de tweede, zelf verzinnen wat dit is en net doen alsof dat waar is (terwijl ik weet dat dit niet zo is), is de meest vermoeiende maar wellicht de minst saaie.

De vraag lijkt te zijn welke van de twee je kiest, ware het niet dat er (in mijn bescheiden mening) niet werkelijk een keuze is. Ik vermoed, hallucineer, dat het te maken heeft met de aard van het beestje — het lichaam-geest-systeem — wat het wordt. Het is ook niet aan mij om te zeggen of te beslissen welke hypothese of leefmethode het beste is.

Ikzelf, dat wil zeggen, dit lichaam-geest-systeem, rust voornamelijk in wat is, wat heel saai en letterlijk ‘vervelend’ kan zijn (als in: ik verveel me), en ik maak mezelf wijs dat dit allemaal werkelijk iets is wanneer ik interactie heb met de schijnbare mensen en wereld om mij heen. Het laatste kost mij soms zoveel energie dat ik daarna vaak een dag nodig heb om weer op krachten te komen, dus ik heb niet al te veel interactie met schijnbare andere mensen.

Het volgende is de door mij aangenomen hypothese over wat dit hier nu is:
Er is alleen ‘dat wat is’ dat ik het liefst ‘Waarheid’ noem. Alles wat daarin schijnbaar verschijnt — het leven op aarde in het universum — is een verbeelding of projectie in die Waarheid. Die Waarheid is niet een entiteit, het is niet letterlijk ‘iets’. Het is oneindig, tijdloos en ruimteloos. Het is alles en niets en overal en nergens, maar het is het enige dat is, ook al weet ik niet wat het is. Het is ‘dat wat is’ en ik label het ‘Waarheid’.
Waarom? Omdat dit me een goed idee lijkt op dit moment. Het punt blijft dat ik niet weet wat het is en ik weet zelfs niet zeker dat het is, maar aangezien er een illusie en Droomstaat in verschijnt, vermoed ik en neem ik aan dat er iets moet zijn waarin dat alles verschijnt, en dat noem ik ‘dat wat is’ of ‘Waarheid’ — maar in principe kun je het noemen wat je wilt, er is letterlijk niets en niemand die dat enige fuck kan schelen.

Ikzelf, zoals ik al zei, rust in wat is, in absolute saaiheid en mijzelf vervelend, en wanneer ik jou of iemand anders tegenkom, dan doe ik net alsof jij en die andere persoon bestaat. Wellicht geloof jij, of die ander, dat we allemaal echt waar zijn en dat hetgeen we samen meemaken echt waar is en echt gebeurt, maar ik ben me er ten alle tijden bewust van dat dit (voor mij) niet zo is.

Dit is (voor mij) de meest werkzame methode, aangezien ik het fysiek en mentaal niet kan opbrengen om mij 24 uur per dag wijs te maken dat dit hier nu, dit leven op aarde in dit universum, werkelijk een tastbare realiteit is; aangezien ik er absoluut van overtuigd ben dat dit niet zo kan zijn.