SNIPS' VAULT:
INDEX
CONSPIRACY
NONDUALITEIT
SNIPS' AUTOLYSE
WEBLOG
SNIPPETS
SNIPS' WERELD
AUTOLYSE
IN DE ZANDBAK
FRITS SNIPS
DONEREN?

Pagina Verversen
VOOR NIEUWS EN MEER INFORMATIE! GA NAAR: WWW.SNIPS.NL

 AUTOLYSE
De Laatste Defensielinie — (25-09-2017)

Alles in het leven heeft als doel datzelfde leven — wat een illusie is, een Droomstaat — zo lang mogelijk vol te houden. Hiervoor moet Maya, die de illusie heeft gecreëerd (for lack of a better fucking word), er voor zorgen dat Ego, dat de illusie in stand houdt, mij zoveel mogelijk afleidt van het voor de hand liggende in your face and bloody obvious feit dat het allemaal niet waar is.

Hiervoor gebruikt Ego alles wat voor handen is — chaos, ziekte, geldnood, televisie, films, muziek, politiek, tegenstellingen, geschiedenis, samenzweringen, liefde, haat, relaties, stukgelopen relaties, angst voor de dood, angst voor het leven, angst voor spinnen, angst voor andere mensen, angst voor andere religies… et cetera — en de laatste defensielinie is spiritualiteit en de zoektocht naar verlichting, bevrijding en eenheid als- en voor de persoon die Ego mij doet geloven dat ik ben.

Wanneer je die laatste linie ziet voor de bullshit dat het is, is er niets meer dat je kan tegenhouden om wakker te worden. Je hoeft alleen maar te kijken en te zien.